Δύο επιθέσεις με μαχαίρι στη Βιέννη - Σε κρίσιμη κατάσταση 4 άτομα

Δύο επιθέσεις με μαχαίρι στη Βιέννη - Σε κρίσιμη κατάσταση 4 άτομα Facebook Twitter
EPA/CHRISTIAN BRUNA
0

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε δύο επιθέσεις με μαχαίρι που διαπράχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Ωστόσο, οι αρχές δεν γνωρίζουν τα κίνητρα των δραστών ή του δράστη, ούτε εάν τα περιστατικά συνδέονται, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η πρώτη από τις επιθέσεις διαπράχθηκε περίπου στις 19:45 τοπική ώρα (20:45 ώρα Ελλάδας) στην Πράτερστρασε, έξω από εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας, κοντά σε σταθμό του μετρό, στο δεύτερο διαμέρισμα της Βιέννης, που συμπεριλαμβάνει το γνωστό πάρκο Πράτερ και τον συγκοινωνιακό κόμβο Πράτεστερν. Σε αυτό το διαμέρισμα, το οποίο διαπερνά η εμπορική οδός Πράτερστρασε, ζει εξάλλου η πλειονότητα των μελών της μικρής ισραηλιτικής κοινότητας της Βιέννης.

«Ένας άνδρας επιτέθηκε σε μια οικογένεια -τον πατέρα, τη μητέρα και τη 17χρονη κόρη τους- με μαχαίρι. Οι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και οι ζωές τους διατρέχουν κίνδυνο», επισήμανε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και διευκρίνισε πως πρόκειται για πολίτες της Αυστρίας.

«Μισή ώρα αργότερα, έγινε άλλη μια επίθεση (...) στο Πράτεστερν και ένας άνθρωπος επίσης τραυματίστηκε σοβαρά και η ζωή του διατρέχει κίνδυνο. Δεν γνωρίζουμε (αν, ή) σε ποιο βαθμό υπάρχει σύνδεση (ανάμεσα στις δύο επιθέσεις) και τα όποια κίνητρα συνεχίζουν να μην είναι σαφή», συνέχισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ερωτηθείς τι είναι γνωστό για τον δράστη, ο εκπρόσωπος απάντησε «απολύτως τίποτε. Γνωρίζουμε μόνο πως αναζητούμε έναν άνδρα».

Ένας ενήλικος υπήκοος του Αφγανιστάν συνελήφθη αργότερα το βράδυ, καθώς φέρεται να ενέχεται στη δεύτερη επίθεση. Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες από τις αρχές, ενώ παρέμενε άγνωστο το αν και κατά πόσον υφίσταται σύνδεση ανάμεσα στα δύο συμβάντα.

Η Αυστρία, οι αρχές της οποίας έχουν θέσει σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς το επίπεδο επαγρύπνησης για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών είναι αυξημένο, δεν έχει υποστεί μέχρι σήμερα επιθέσεις τζιχαντιστών, όπως εκείνες που αιματοκύλισαν το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, τη Νίκαια, το Βερολίνο ή τη Βαρκελώνη από το 2015.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί οκτώ σοροί, ενώ το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η όχι πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Διεθνή / Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Νέα έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποκαλύπτει πως η Δύση περιορίζει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ποινικοποιώντας τις φιλοπαλαιστινιακές φωνές σε Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Ξεκινά τώρα το δεύτερο στάδιο» της συμφωνίας για τη Γάζα - Τι περιλαμβάνει

Διεθνή / Τραμπ για Γάζα: Ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο της συμφωνίας - «Αν η Χαμάς δεν αφοπλιστεί, θα την αφοπλίσουμε εμείς»

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ προβλέπει τη δημιουργία μιας Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης, με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, αραβικών και διεθνών εταίρων
LIFO NEWSROOM
Μακρόν σε κρίσιμη φάση: Προσπάθεια για σταθερότητα και δημοσιονομική πειθαρχία

Διεθνή / Η Γαλλία στο χείλος της νέας κρίσης: Ο Μακρόν ζητά σταθερότητα, η χώρα «βράζει»

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητά σταθερότητα μετά από μια εβδομάδα πολιτικής κρίσης, ενώ ο πρωθυπουργός Λεκορνί προσπαθεί να περάσει τον νέο προϋπολογισμό και να αποφύγει πρόταση δυσπιστίας
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Διεθνή / Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Ο Τόμι Ρόμπινσον, γνωστός ακροδεξιός ακτιβιστής, υποστηρίζει ότι ο Έλον Μασκ πληρώνει τα νομικά του έξοδα στη δίκη του - Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση και γιατί η σχέση τους προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία
LIFO NEWSROOM