ΔΟΜ: 600 δισ. τα εμβάσματα των μεταναστών στις χώρες καταγωγής το 2015

ΔΟΜ: 600 δισ. τα εμβάσματα των μεταναστών στις χώρες καταγωγής το 2015 Facebook Twitter
0

Τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια ξεπέρασαν το 2015 τα εμβάσματα των μεταναστών στις οικογένειές τους στις χώρες καταγωγής τους σε όλο τον κόσμο, όπως εκτιμά η Παγκόσμια Τράπεζα και ανακοινώνει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Μέρα Οικογενειακών Εμβασμάτων.

Από τα χρήματα αυτά τα 441 δισεκατομμύρια δολάρια καταλήγουν σε αναπτυσσόμενες χώρες. Με δεδομένη την αύξηση των μεταναστευτικών ροών τα ποσά αυτά εκτιμάται ότι θα αυξηθούν.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη παγκόσμια ημέρα και αναγνωρίζοντας τη σημαντική οικονομική συμβολή των μεταναστών στις οικονομίες των χωρών καταγωγής τους, ο ΔΟΜ ζητά τον περιορισμό του κόστους κατά την κίνηση εμβασμάτων, καθώς κατά περίπτωση το κόστος ξεπερνά το 20% του συνολικού ποσού, την εγκυρότερη και απλούστερη ενημέρωση των μεταναστών και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για οικονομικές συναλλαγές, αλλά και τη βελτίωση των συνθηκών κάτω από τις οποίες κερδίζονται τα χρήματα.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΙΔΝΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Εξετάζονται δεσμοί των δραστών με το ISIS - Τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο όχημά τους

Οι ερευνητές εκτιμούν πως οι δύο δράστες που είπαν ψέματα στην οικογένειά τους για το πού βρίσκονται, είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος - Τι λένε γείτονές τους
THE LIFO TEAM
Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου

Διεθνή / Λούβρο: Σε απεργία από σήμερα οι εργαζόμενοι του μουσείου - «Έχουμε εξαντληθεί»

«Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μας έχει απομείνει για να ακουστούμε. Τα προβλήματα συσσωρεύονται εδώ και χρόνια και η ληστεία τα έφερε όλα στην επιφάνεια», δήλωσε εργαζόμενος του μουσείου
THE LIFO TEAM