Δολοφόνησαν οικολόγο στον Αμαζόνιο, υπέρμαχο της τελευταίας παρθένας έκτασης εκεί

Δολοφόνησαν οικολόγο στον Αμαζόνιο, υπέρμαχο της τελευταίας παρθένας έκτασης εκεί Facebook Twitter
1

Η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας ερευνά τη δολοφονία ενός οικολόγου που υπερασπιζόταν μια από τις τελευταίες παρθένες εκτάσεις τροπικού δάσους στον ανατολικό Αμαζόνιο. Ο επιθεωρητής της αστυνομίας Αλεσάντρε Σαράιβα δήλωσε στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων του βραζιλιάνικου τηλεοπτικού σταθμού Globo ότι η εξιχνίαση του φόνου του Χαιμούντου Σάντους Ροντρίγκες στην προστατευόμενη περιοχή Γκουρουπί, στην πολιτεία Μαρανιάου, στο βόρειο τμήμα της Βραζιλίας, αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» για τις αρχές.


Αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι δεν θέλησαν να κατονομαστούν είπαν στο ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο ότι ο Σάντους Ροντρίγκες και η σύζυγός του έπεσαν σε ενέδρα καθώς διέσχιζαν μια γέφυρα. Ένοπλοι που κρύβονταν στο δάσος άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Η σύζυγος του οικολόγου επιβίωσε. Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής ο Σάντους Ροντρίγκες είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του.


Οι προστατευόμενες περιοχές στη βόρεια Βραζιλία, πατρίδα ορισμένων φυλών ιθαγενών που ζουν εντελώς αποκομμένες από τον σύγχρονο πολιτισμό, υφίστανται εισβολές από παράνομους υλοτόμους, που συχνά δεν διστάζουν να ασκούν βία εναντίον όσων προσπαθούν να τους εμποδίσουν.


Η οργάνωση Global Witness ανέφερε ότι η Βραζιλία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για εκείνους που προασπίζονται το περιβάλλον σε έκθεσή της πέρυσι, κάνοντας λόγο για 448 δολοφονίες οικολόγων ακτιβιστών από το 2002 ως το 2013.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια