Το δίπλωμα των ρούχων έγινε για κάποιον λόγο viral στα social media

Το δίπλωμα ρούχων έγινε «αίρεση» στα social media Facebook Twitter
0

Χάρη σε viral βίντεο με διπλωμένα ρούχα, εσώρουχα και χαρτοπετσέτες, ινφλουένσερς όπως η @thefoldinglady συγκεντρώνουν εκατομμύρια φανατικών ακολούθων και μπορούν πλέον να βιοπορίζονται διπλώνοντας «ό,τι βρουν μπροστά τους». 

Το YouTube κατακλύζεται από βίντεο με ανθρώπους που επιδεικνύουν όλο και πιο καινοτόμους τρόπους να διπλώνουν τα πάντα, από εσώρουχα μέχρι καλύμματα μοτοσικλετών. Ένα βίντεο με τίτλο «Πώς να διπλώσετε ένα σεντόνι» έχει περισσότερες από 22 εκατομμύρια προβολές, ενώ οι shelfies με διπλωμένα ρούχα, τακτοποιημένα ανά χρώμα, εξελίσσονται σε μια πλούσια και αυτόνομη «κουλτούρα» στο Instagram - από τους 1,4 εκατομμύρια ακολούθους του @EffectiveSpaces μέχρι τους 4.000 οπαδούς της 8χρονης @thefoldingkid από την Καλιφόρνια. 

Ανάμεσά τους, η Sophie Liard από το Σάρεϊ, μια 36χρονη πρώην υπάλληλος που μετατράπηκε σε εξαιρετική influencer του διπλώματος. Η Liard άρχισε να δημοσιεύει βίντεο στο TikTok το 2020, στο πλαίσιο ενός καλοπροαίρετου ανταγωνισμού με μια φίλη της, για το ποια θα συγκέντρωνε τις περισσότερες προβολές.

Η πρώτη της ανάρτηση, που έδειχνε πώς βγαίνει το κερί από μία συσκευή λιωσίματος δεν είχε υψηλά ποσοστά, αλλά όταν άρχισε να δημοσιεύει τις μεθόδους διπλώματος που είχε μάθει κατά τη διάρκεια της 15χρονης καριέρας της στο κατάστημα House of Fraser του Guildford, η φήμη της εξαπλώθηκε αστραπιαία στο TikTok. Μέσα σε ένα χρόνο, είχε ένα εκατομμύριο followers, χάρη σε viral επιτυχίες εν μέσω lockdown, όπως ένα βίντεο όπου διπλώνει μια χαρτοπετσέτα σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου - το οποίο έχει πάνω από πέντε εκατομμύρια θεάσεις. 

Πριν από ένα χρόνο, παραιτήθηκε από την δουλειά της και αυτό το μήνα κυκλοφορεί ένα βιβλίο που πήρε το όνομά της από το ψευδώνυμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: The Folding Lady. O εκδότης της προφανώς στοιχηματίζει ότι αν έστω και ένα μικρό ποσοστό των followers της το αγοράσει, θα γίνει μπεστ σέλερ.


Πρόκειται για ένα εγχειρίδιο που περιέχει κυρίως διαγράμματα που δείχνουν πώς να τακτοποιείτε τα πάντα σε ορθογώνια, από εσώρουχα μέχρι φούτερ. Για τους πραγματικά εμμονικούς με το δίπλωμα, υπάρχουν τεχνικές αναλύσεις για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των «βασικών διπλωμάτων», όπως το «δίπλωμα στα τρία» που ταιριάζει σε ορθογώνια αντικείμενα, και το "ranger roll" για τυλιγμένα ρούχα, με μια αναδίπλωση στο ένα άκρο .

Αν και η Liard πιστεύει ολόψυχα ότι το δίπλωμα μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας, είναι επίσης ρεαλίστρια. «Νομίζω ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν είμαι επαγγελματίας. Δεν ακολουθώ προδιαγραφές στις μεθόδους μου», λέει η Liard στην βρετανική Telegraph. 

Η κουζίνα στην οποία κάθεται είναι τακτοποιημένη, αλλά στο βάθος φαίνεται και κάποια αταξία (έχει γιους ηλικίας 4 και 13 ετών). Η ίδια πιστεύει ότι θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για την ακαταστασία: «Μπορεί να είναι το σημάδι ενός καλού παιχνιδιού, το αποτέλεσμα ενός καλού γεύματος, το επακόλουθο ενός καταπληκτικού οικογενειακού πάρτι ή ενός τέλειου ρεπό.»

Θεωρεί πως η επιτυχία της οφείλεται στο ότι ασχολήθηκε με μία δραστηριότητα για την οποία δεν είχαν καταπιαστεί αρκετοί στο TikTok. «Οι περισσότεροι κυρίως χόρευαν, και δεν ασχολούνταν με οικιακές δουλειές.»

.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ