Δημοσκόπηση CBS: Επτά μονάδες μπροστά η Κλίντον από τον Τράμπ

Δημοσκόπηση CBS: Επτά μονάδες μπροστά η Κλίντον από τον Τράμπ Facebook Twitter
0

Νέα δημοσκόπηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS αποτιμά τη διαφορά μεταξύ της Χίλαρι Κλίντον και του Ντόναλντ Τράμπ στις 7 μονάδες, γεγονός που αποδίδεται εν μέρει στην «παραδοσιακή» άνοδο της δημοτικότητας των υποψηφίων αφού λάβουν το χρίσμα από τα συνέδρια των κομμάτων τους για τις προεδρικές εκλογές.

Μετά το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος -που ολοκληρώθηκε πριν ξεκινήσει εκείνο των Δημοκρατικών- οι δημοσκοπήσεις έδιναν παραπλήσια ποσοστά στον Ντόναλντ Τραμπ και στη Χίλαρι Κλίντον. Το γεγονός αυτό εξηγείται από την προβολή που είχε ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος από τα μέσα ενημέρωσης λόγω του συνεδρίου.

Σύμφωνα όμως με τη σημερινή δημοσκόπηση, το 46% των Αμερικανών θα ψήφιζε την Κλίντον και το 39% τον Τραμπ, στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Το ποσοστό αποδοχής της Κλίντον αυξήθηκε κατά 4 μονάδες χάρη σε ένα άψογα διοργανωμένο συνέδριο, ενώ ο Τραμπ επωφελήθηκε μόνο κατά 2 μονάδες αφού το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων αμαυρώθηκε από το μίνι-σκάνδαλο της λογοκλοπής της συζύγου του αλλά και από την άρνηση του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ να στηρίξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Η δημοτικότητα της Κλίντον πάντως, σε γενικές γραμμές, δεν είναι υψηλή. Μάλιστα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών είναι μεταξύ των πιο αντιδημοφιλών υποψηφίων που έχουν λάβει ποτέ το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θετική άποψη για εκείνην έχει το 36% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ενώ το 50% εξακολουθεί να έχει αρνητική άποψη.

Ο Τραμπ, από την άλλη, είναι ακόμη πιο αντιδημοφιλής: το 31% έχει θετική άποψη και το 52% αρνητική.

Η δημοσκόπηση του CBS διενεργήθηκε τηλεφωνικά το τριήμερο 29-31 Ιουλίου σε δείγμα 1.393 προσώπων εκ των οποίων οι 1.131 είναι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ