Δημοφιλές παιχνίδι επανακυκλοφόρησε χάρη σε 8χρονο αγόρι με αυτισμό

Δημοφιλές παιχνίδι επανακυκλοφόρησε χάρη σε 8χρονο αγόρι με αυτισμό Facebook Twitter
0

Ένα οχτάχρονο αγόρι που έχει διαγνωστεί με αυτισμό αποτέλεσε έμπνευση για να ξανακυκλοφορήσει ένα δημοφιλές παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα. 

Ο Τζακ είχε λατρέψει το Joe Danger- ένας ριψοκίνδυνος αναβάτης μηχανής με τον οποίο οι παίκτες κάνουν αγώνα σε έρημο- και έγινε μια πηγή χαράς και ένας τρόπος για να αντιμετωπίζει το άγχος. 

Όταν το παιχνίδι τέθηκε εκτός λειτουργίας, λόγω των ενημερώσεων του iOS, ο πατέρας απευθύνθηκε στους προγραμματιστές, ζητώντας τους βοήθεια. 

«Ο Τζακ είναι 8 ετών, το πιο γλυκό παιδί στον πλανήτη και έχει διαγνωστεί με αυτισμό», έγραψε ο πατέρας απευθυνόμενος στη Hello Games. 

«Ο Τζακ λατρεύει τον Joe. Λατρεύει τα πάντα για αυτόν. Έχει μια συλλογή με παιχνίδια μοτοσικλέτες που είναι τα δικά του “Joe Dangers”. Κάθε μοτοσικλέτα που βλέπουμε στη μηχανή είναι “Joe Danger”», συνέχισε. 

«¨Ενα από τα πράγματα που επέτρεψαν σε εμένα και τον Τζακ να δεθούμε είναι η κοινή μας αγάπη για τα video games, ιδιαίτερα για το Joe Danger», έγραψε και περιέγραψε ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που ακούει κάθε ημέρα όταν γυρίζει από τη δουλειά είναι «Έλα μπαμπά, ας παίξουμε Joe Danger». «Το να μπορεί να πει αυτή τη φράση είναι τεράστια υπόθεση για ένα παιδί με αυτισμό», τόνισε ο πατέρας. 

Παράλληλα επεσήμανε ότι πέρα από πηγή «ατελείωτων ωρών χαράς και ψυχαγωγίας», το παιχνίδι έδωσε στον γιο του τη δυνατότητα να αλληλεπιδρά με φίλους και συγγενείς, αποτέλεσε έναν μηχανισμό για να αντιμετωπίζει αγχωτικές καταστάσεις και να επιβραβεύεται για αυτό, όπως και ότι επέτρεψε στον Τζακ «ζήσει φυσιολογικά παιδικά πράγματα». 

«Ως γονιός, είναι δύσκολο να περιγράψω το συναίσθημα που νιώθω βλέποντας στο πρόσωπο του Τζακ την αγνή χαρά που προκαλεί το Joe Danger, ξέροντας τις άλλες δυσκολίες που βιώνει καθημερινά. Αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω, είναι ένα ωραίο συναίσθημα», έγραψε ακόμη. 

Με την επιστολή του ρώτησε τους προγραμματιστές αν μπορούν να επαναφέρουν online το παιχνίδι. «Θα σήμαινε τα πάντα για τουλάχιστον ένα μικρό αγόρι», επεσήμανε.

Η επιστολή «ράγισε τις καρδιές μας και μας έκανε να θέλουμε να διορθώσουμε τα πράγματα», τόνισε ο ιδρυτής της εταιρείας, Σον Μάρεϊ. «Ως προγραμματιστές παιχνιδιών είναι πολύ εύκολο να υποτιμήσουμε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν ακόμη και τα μικρότερα παιχνίδια», έγραψε στο Twitter, δημοσιεύοντας την επιστολή του πατέρα.

Ο Μάρεϊ ανέφερε ότι η ομάδα ανέλαβε ένα «πρότζεκτ ως χόμπι» για να επαναφέρει το παιχνίδι online, «φτιάχνοντάς το από την αρχή σταδιακά, κομμάτι- κομμάτι, μέσω αλλαγών τεχνολογίας οχτώ χρόνων». 

Στο παιχνίδι, που κυκλοφόρησε ξανά την Πέμπτη για iOS, έχει γίνει επεξεργασία με βελτιωμένα οπτικά, υψηλό ρυθμό καρέ και υποστήριξη ProMotion και Gamepad, σύμφωνα με τους προγραμματιστές.

Με πληροφορίες από Guardian


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Διεθνή / Ιταλία: «Πράσινο φως» για τη γέφυρα που θα συνδέσει τη Σικελία με την ηπειρωτική χώρα – Κόστος €13,5 δισ.

Το Στενό της Μεσίνας θεωρείται μία από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, στοιχείο που αποτέλεσε καθοριστικό λόγο για την απόρριψη του έργου στο παρελθόν
LIFO NEWSROOM
«Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Διεθνή / «Ο άνδρας με τη ματσέτα»: Συνελήφθη 37χρονος στην Αργεντινή για τουλάχιστον πέντε δολοφονίες αστέγων

Σύμφωνα με την κατάθεση του 16χρονου ανιψιού του, ο 37χρονος παγίδευε τα θύματά του, τα σκότωνε, τεμάχιζε τα σώματά τους, τα έκαιγε και στη συνέχεια ξεφορτωνόταν τα υπολείμματα σε σακούλες σκουπιδιών
LIFO NEWSROOM
Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Διεθνή / Άδειες παραλίες στην Ιταλία: Γιατί οι Ιταλοί εγκαταλείπουν το καλοκαίρι στη θάλασσα

Από το Λάτσιο μέχρι το Σαλέντο και την Τοσκάνη, οι παραθαλάσσιες περιοχές βιώνουν πτώση της τουριστικής κίνησης. Πού οφείλεται η κρίση και ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διεθνή / Γερμανία: 17 χιλιάδες κόσμου εκκενώνουν τη Δρέσδη μετά τον εντοπισμό βόμβας από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Η βρετανικής προέλευσης βόμβα με βάρος 250 κιλά, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εργασιών κατεδάφισης, δεν ήταν εφικτό να μετακινηθεί και έπρεπε να εξουδετερωθεί επιτόπου
LIFO NEWSROOM
Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Διεθνή / Zara: Απαγορεύτηκαν διαφημίσεις της εταιρείας με «υπερβολικά αδύνατα μοντέλα»

Η Zara έχει ήδη αφαιρέσει τις διαφημίσεις και δήλωσε ότι και τα δύο μοντέλα διέθεταν ιατρικές βεβαιώσεις που αποδείκνυαν ότι ήταν καλά στην υγεία τους όταν τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες
LIFO NEWSROOM