Δικαστική έρευνα για τον Σαλβίνι μετά την αγωγή της Ρακέτε

Δικαστική έρευνα για τον Σαλβίνι μετά την αγωγή της Ρακέτε Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
2

Δικαστική έρευνα διατάχθηκε για τον Ματέο Σαλβίνι στο πλαίσιο της αγωγής που είχε ασκηθεί τον περασμένο Ιούλιο εναντίον του για συκοφαντία, από την Καρόλα Ρακέτε πλοίαρχο του σκάφος Sea-Watch 3.

Όπως αποκαλύφθηκε χθες, τις προηγούμενες ημέρες η Εισαγγελία της Ρώμης διαβίβασε στην αντίστοιχη του Μιλάνου, τόπο κατοικίας του Σαλβίνι, τον φάκελο της αγωγής. Η ενάγουσα στην αγωγή της ζητεί την κατάσχεση των λογαριασμών του Σαλβίνι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς εκεί ο πρώην υπουργός είχε διατυπώσει ορισμένα δυσφημιστικά και προσβλητικά σχόλια σε σχέση με την περιπέτεια του σκάφους της ΜΚΟ που κυβερνούσε η Ρακέτε και «έσπασε» την απαγόρευση του Σαλβίνι να αποβιβάσει τους πρόσφυγες που είχε διασώσει.

Η αντίδραση του Σαλβίνι υπήρξε εξίσου υπεροπτική: «με κατήγγειλε μία Γερμανίδα κομμουνίστρια, που εμβόλισε ένα σκάφος της Οικονομικής Αστυνομίας. Για εμένα είναι ένα παράσημο. Δεν θα υποκύψω, ποτέ», έγραψε στο αγαπημένο του μέσο, το Twitter, ο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε ο νομικός εκπρόσωπος της ΜΚΟ Αλεσάντρο Γκαμπερίνι για λογαριασμό της Ρακέτε, ο «υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι έκανε πλήθος σχόλια μέσω των διαφόρων διαύλων επικοινωνίας που διαθέτει (τηλεοπτικές συνετεύξεις, βίντεο στο Facebook, αναρτήσεις στο Twitter), που δεν είναι νόμιμες εκφράσεις του αναφαίρετου δικαιώματος για κριτική, αλλά για επιθέσεις άσκοπες και συκοφαντικές κατά του προσώπου μου με απειλητικούς τόνους, άμεσα κι έμμεσα, που αφορούν και την ίδια την δικαστή Αλεσάντρα Βέλα του Ακράγαντα».

Στο κλίμα μίσους που είχε δημιουργηθεί σχετικά με το επεισόδιο του Sea Watch3, που είχε λάβει και διεθνείς διπλωματικές διαστάσεις, o Σαλβίνι είχε χαρακτηρίσει την Ρακέτε «ψευτοπαληκαρού, εγκληματία, παράνομη, κακοποιό», εκφράσεις που σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής «είναι απολύτως ιδανικές για να παρακινήσουν νέα εγκλήματα, δημιουργώντας και τροφοδοτώντας μία μαζική και διαδεδομένη δίνη βίας, σε ευτυχώς λεκτικό επίπεδο, που έχει εκφρασθεί σε χιλιάδες συκοφαντικά επεισόδια».

Ο δικηγόρος της οργάνωσης κάνει λόγο για «ανεύθυνες, επιθετικές και ψευδείς δηλώσεις» και τονίζει: «εάν κάποιος τις κάνει σε ένα καφενείο, λέμε συνήθως πως είναι ανεύθυνος. Αλλά. όταν τις κάνει κάποιος που έχει θεσμικές αρμοδιότητες, μπορείτε κάλλιστα να αντιληφθείτε το ειδικό βάρος που έχει μία τέτοια εκφορά. Εμείς θεωρούμε πως αξίζει να ερευνηθεί δικαστικά, διότι δημιουργεί ως ένα μεγάλο ωστικό κύμα, μεγάλες αναταράξεις γύρω του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Όσο κι αν νομίζει η κυρία Ρακέτε πως θα βρει υποστηρικτές μάλλον γελιέται. Δεν είναι σταυροφόρος, μια γυναίκα που έκανε κάτι παράνομο είναι. Ας ηρεμήσει λίγο. Δε θα ξεκινήσει επανάσταση κιόλας όπως νομίζει. Την επόμενη φορά ας το παίξει ανθρωπίστρια στη χώρα της. Δε μπορεί να επιβαρύνει την οικονομία μιας άλλης χώρας (αλλά παραδόξως ποτέ της δικής της) και να νομίζει πως θα τη γλιτώσει ή θα βγει ηρωίδα.