Διχασμένοι για το Brexit παραμένουν οι Βρετανοί τρεις μήνες μετά το δημοψήφισμα

Διχασμένοι για το Brexit παραμένουν οι Βρετανοί τρεις μήνες μετά το δημοψήφισμα Facebook Twitter
0

Oι Βρετανοί ψηφοφόροι δεν μετάνιωσαν που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θέλουν να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το θέμα αυτό, συμπεραίνει ο δημοσκόπος Τζον Κέρτις, ο οποίος παρουσίασε σήμερα τα αποτελέσματα μιας έρευνας.


Ο Κέρτις ανέλυσε μια σειρά δημοσκοπήσεων που διεξήχθησαν μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, όπου το περίπου 52% των Βρετανών ψήφισε υπέρ του Brexit. «Παραμένουμε διχασμένοι, τρεις μήνες μετά. Οι απόψεις δεν άλλαξαν» δήλωσε ο ίδιος ενώπιον του Τύπου.


Η έρευνα, σύμφωνα με τον ειδικό, κατέδειξε επιπλέον ότι οι ψηφοφόροι έχουν πλέον ρεαλιστικότερες προσδοκίες μπροστά στις υποσχέσεις που τους δόθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας περί δραματικής μείωσης της μετανάστευσης, αλλά και χρήσης των κονδυλίων που καταβάλλονται στις Βρυξέλλες υπέρ του δημοσίου συστήματος υγείας NHS.


«Πριν από το δημοψήφισμα, το 50% και πλέον των πολιτών ανέμενε τη μείωση της μετανάστευσης, όμως αυτό το ποσοστό κατέγραψε πτώση, στο 45%» πρόσθεσε ο ερευνητής.


Σε ερώτηση σχετικά με τι αναμένουν από το Brexit, η μεγάλη πλειονότητα των Βρετανών αναφέρει τον τερματισμό της οικονομικής συνεισφοράς της Βρετανίας προς τις Βρυξέλλες και το τέλος της ελευθερίας κυκλοφορίας των πολιτών, όμως επίσης την παραμονή στην ενιαία αγορά. Εντούτοις, ο ερευνητής επισήμανε «ένα ξεκάθαρο άνοιγμα στο ενδεχόμενο συμβιβασμού», καθώς η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μιας ευρύτερης πρόσβασης στην ενιαία αγορά «διατηρώντας παράλληλα έναν κάποιο έλεγχο στην μετανάστευση».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ περιμένει τη Σύνοδο Τουρκίας πριν πιέσει τις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Διεθνή / Η ΕΕ περιμένει τη Σύνοδο Τουρκίας πριν πιέσει τις ΗΠΑ για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η ευρωπαϊκή αναμονή μέχρι τη σύνοδο της Πέμπτης και η αβεβαιότητα γύρω από τις προθέσεις του Πούτιν εντάσσονται σε ένα ευρύτερο διπλωματικό παιχνίδι, με τις Βρυξέλλες να επιδιώκουν τρία πράγματα
LIFO NEWSROOM
Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι των ειδικών δυνάμεων κατηγορούν συναδέλφους τους

Διεθνή / Εκτελέσεις αμάχων και παιδιών σε Ιράκ και Αφγανιστάν - Βρετανοί βετεράνοι κατηγορούν συναδέλφους τους

Σοκαριστικές κατηγορίες εναντίον των Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων για εγκλήματα πολέμου, περιλαμβανομένων εκτελέσεων αμάχων και παιδιών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν - Στοιχεία από πρώην στρατιώτες και προειδοποιήσεις για κάλυψη από την κυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Χασάν Πικέρ: Ο YouTuber και επικριτής του Τραμπ λέει ότι συνελήφθη και ανακρίθηκε από συνοριακούς πράκτορες στις ΗΠΑ

Διεθνή / Χασάν Πικέρ: Ο YouTuber και επικριτής του Τραμπ λέει ότι συνελήφθη και ανακρίθηκε από συνοριακούς πράκτορες στις ΗΠΑ

Ο Hasan Piker, αριστερός πολιτικός σχολιαστής που έχει 2,8 εκατομμύρια οπαδούς στο Twitch, υποστηρίζει ότι ρωτήθηκε για την πολιτική του τοποθέτηση, τη γνώμη του για τον Τραμπ και αν έχει διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες.
LIFO NEWSROOM