Διχασμένοι για το Brexit παραμένουν οι Βρετανοί τρεις μήνες μετά το δημοψήφισμα

Διχασμένοι για το Brexit παραμένουν οι Βρετανοί τρεις μήνες μετά το δημοψήφισμα Facebook Twitter
0

Oι Βρετανοί ψηφοφόροι δεν μετάνιωσαν που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θέλουν να διεξαχθεί ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το θέμα αυτό, συμπεραίνει ο δημοσκόπος Τζον Κέρτις, ο οποίος παρουσίασε σήμερα τα αποτελέσματα μιας έρευνας.


Ο Κέρτις ανέλυσε μια σειρά δημοσκοπήσεων που διεξήχθησαν μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, όπου το περίπου 52% των Βρετανών ψήφισε υπέρ του Brexit. «Παραμένουμε διχασμένοι, τρεις μήνες μετά. Οι απόψεις δεν άλλαξαν» δήλωσε ο ίδιος ενώπιον του Τύπου.


Η έρευνα, σύμφωνα με τον ειδικό, κατέδειξε επιπλέον ότι οι ψηφοφόροι έχουν πλέον ρεαλιστικότερες προσδοκίες μπροστά στις υποσχέσεις που τους δόθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας περί δραματικής μείωσης της μετανάστευσης, αλλά και χρήσης των κονδυλίων που καταβάλλονται στις Βρυξέλλες υπέρ του δημοσίου συστήματος υγείας NHS.


«Πριν από το δημοψήφισμα, το 50% και πλέον των πολιτών ανέμενε τη μείωση της μετανάστευσης, όμως αυτό το ποσοστό κατέγραψε πτώση, στο 45%» πρόσθεσε ο ερευνητής.


Σε ερώτηση σχετικά με τι αναμένουν από το Brexit, η μεγάλη πλειονότητα των Βρετανών αναφέρει τον τερματισμό της οικονομικής συνεισφοράς της Βρετανίας προς τις Βρυξέλλες και το τέλος της ελευθερίας κυκλοφορίας των πολιτών, όμως επίσης την παραμονή στην ενιαία αγορά. Εντούτοις, ο ερευνητής επισήμανε «ένα ξεκάθαρο άνοιγμα στο ενδεχόμενο συμβιβασμού», καθώς η πλειονότητα των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ μιας ευρύτερης πρόσβασης στην ενιαία αγορά «διατηρώντας παράλληλα έναν κάποιο έλεγχο στην μετανάστευση».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM