Ο διάσημος σέρφερ Mick Fanning είχε για δεύτερη φορά στη ζωή του το πιο επικίνδυνο «τετ-α-τετ» στη θάλασσα. 

 

Και αυτό γιατί την ώρα που επιδιδόταν στο αγαπημένο του άθλημα, τον πλησίασε απειλητικά ένας καρχαρίας.

 

Αν και λένε ότι η αστραπή δεν χτυπάει στο ίδιο σημείο δύο φορές, η «συνάντηση» του αθλητή με τον καρχαρία είχε επαναληφθεί στο παρελθόν, στο ίδιο ακριβώς μέρος. Ευτυχώς το συμβάν δεν ήταν μοιραίο και ο αθλητής κατάφερε να βγει από το νερό σώος.

 

Το διεθνές πρωτάθλημα surf του Jeffreys Bay στην Νότια Αφρική διακόπηκε προσωρινά την περασμένη Τετάρτη όταν εντοπίστηκε στο νερό, κοντά στους αθλητές Mick Fanning και Gabriel Medina ένας μεγάλος λευκός καρχαρίας μήκους 3 μέτρων. Την μέρα εκείνη ήταν σε εξέλιξη ο προημιτελικός του πρωταθλήματος.

 

Small Jbay runners the last couple of days.... @ripcurl_aus ? @corey_wilson

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mick Fanning (@mfanno) στις

 

Και οι δύο αθλητές ευτυχώς απομακρύνθηκαν από το νερό με την βοήθεια μελών των ομάδων ασφαλείας που ήταν υπεύθυνες για τη διεξαγωγή του αγώνα και παρακολουθούσαν από την αρχή τις κινήσεις του καρχαρία. 

 

Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο Fanning είχε έρθει ξανά πρόσωπο με πρόσωπο με μεγάλο καρχαρία το 2015 στο ίδιο σημείο, την ίδια μέρα του χρόνου! Τότε, ο 36χρονος σέρφερ είχε καταφέρει να γλυτώσει χωρίς σοβαρά τραύματα παρά την επίθεση του καρχαρία. Μάλιστα, είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ξαναγωνιστεί.

 

«Αυτός ο καρχαρίας ήταν τεράστιος, ευτυχώς που οι διοργανωτές μας έβγαλαν από το νερό», δήλωσε ο σέρφερ μετά το χτεσινό συμβάν.

 

Ο αγώνας μετά συνεχίστηκε και τελικά ο Fanning έχασε από τον αντίπαλό του, σύμφωνα με το ABC News.