Δεξιά και ακροδεξιά στην Ισπανία διαδηλώνουν κατά του Σάντσεθ

Δεξιά και ακροδεξιά στην Ισπανία διαδηλώνουν κατά του Σάντσεθ Facebook Twitter
EPA
0

Μαζί για πρώτη φορά  θα διαδηλώσουν η ισπανική δεξιά και ακροδεξιά, στη Μαδρίτη την Κυριακή, εναντίον του σοσιαλιστή πρωθυπουργού της χώρας Πέδρο Σάντσεθ.

Ο Σάντσεθ κατηγορείται για «εσχάτη προδοσία» λόγω του διαλόγου του με τους Καταλανούς αυτονομιστές.

Οι συντηρητικοί του Λαϊκού Κόμματος (PP), οι φιλελεύθεροι του Ciudadanos και οι ακροδεξιοί του Vox απηύθυναν κάλεσμα σήμερα το πρωί προς τους υποστηρικτές τους να συγκεντρωθούν την Κυριακή το μεσημέρι στη Plaza Colon, δύο ημέρες πριν από την έναρξη, την Τρίτη, της ιστορικής δίκης 12 αυτονομιστών ηγετών για τον ρόλο τους στην προσπάθεια απόσχισης της Καταλονίας.

Ο πρόεδρος του PP Πάμπλο Κασάδο χαρακτήρισε τον Πέδρο Σάντσεθ «παράνομο πρόεδρο» και «τον μεγαλύτερο προδότη στη δημοκρατική ιστορία της Ισπανίας», κατηγορώντας τον για «εσχάτη προδοσία» προς τη χώρα.

Ο Πέδρο Σάντσεθ «αποδεικνύει ότι δεν έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό κι ότι είναι ικανός για τα χειρότερα: τον τεμαχισμό της Ισπανίας» επισήμανε από την πλευρά του ο Αλμπέρτ Ριβέρα, ο επικεφαλής του Ciudadanos, καλώντας υπέρ της «δημιουργίας ενός μετώπου των πολιτών στους δρόμους».

«Πρέπει να διώξουμε αυτή την κυβέρνηση των προδοτών, που είναι όμηρος των πραξικοπηματιών» ήταν το tweet που ανήρτησε ο πρώτος στην ιεραρχία του ακροδεξιού Vox Σαντιάγο Αμπασκάλ.

Στο στόχαστρο των επικριτών του επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης βρίσκεται η απόφαση της κυβέρνησης να αποδεχθεί την παρουσία, την οποία ζήτησαν οι υπέρμαχοι της ανεξαρτησίας, ενός ανεξάρτητου «εισηγητή» που θα αναλάβει να διευκολύνει τη διεξαγωγή ενός διαλόγου στο μέλλον μεταξύ των καταλανικών πολιτικών κομμάτων.

Την απόφαση αυτή καταδίκασε η δεξιά, σύμφωνα με την οποία τα κόμματα της αντιπολίτευσης υπέκυψαν μία ακόμη φορά στον «εκβιασμό» των αυτονομιστών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Διεθνή / Το ναυάγιο που άφησε πίσω της η μάχη του Νέλσον βρέθηκε στην Κοπεγχάγη

Στο σημείο έχουν ήδη βρεθεί κανόνια, παπούτσια, κομμάτια από στολές, διακριτικά, μπουκάλια και ανθρώπινα λείψανα, ενώ οι αρχαιολόγοι δουλεύουν με πίεση χρόνου, επειδή η περιοχή συνδέεται με το μεγάλο κατασκευαστικό project του Lynetteholm.
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

Διεθνή / Ρεκόρ απασχόλησης στην Ισπανία με τους ασφαλισμένους να φτάνουν τα 22 εκατομμύρια

Ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε σε ιστορικό υψηλό τον Μάρτιο, χάρη στην Εβδομάδα του Πάσχα, αφού δημιουργήθηκαν περισσότερες από 211.000 θέσεις εργασίας και η ανεργία σημείωσε μικρή πτώση
THE LIFO TEAM
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΜΗΤΕΡΑ

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Συνεχίζω να πιστεύω» - Το συγκινητικό μήνυμα της παρουσιάστριας ενώ η μητέρα της αγνοείται

Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε σε πρόσφατες στιγμές που την οδήγησαν να αμφισβητήσει την πίστη της, λίγες μέρες αφότου η αναζήτηση της εξαφανισμένης μητέρας της ξεπέρασε τους δύο μήνες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΙΝΗΤΟ ΗΠΑ

Διεθνή / «Ανθίζουν» τα μπαρ και τα εστιατόρια που απαγορεύουν τα κινητά - «Αποσύνδεση για πλήρη σύνδεση»

Στις ΗΠΑ αναδύεται μια νέα τάση: μπαρ και εστιατόρια χωρίς τηλέφωνα, όπου οι πελάτες καλούνται να αφήσουν τις συσκευές τους και να ζήσουν μια εμπειρία πλήρους αποσύνδεσης, επικεντρωμένοι στην παρέα, το φαγητό και τη στιγμή
THE LIFO TEAM