«Δεν έχω υπουργό Δικαιοσύνης»: Ο Τραμπ συνεχίζει τα πυρά εναντίον του Τζεφ Σέσιονς

«Δεν έχω υπουργό Δικαιοσύνης»: Ο Τραμπ συνεχίζει τα πυρά εναντίον του Τζεφ Σέσιονς Facebook Twitter
0

Την οργή του για την απόφαση του Τζεφ Σέσιονς να αυτοεξαιρεθεί από την έρευνα για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη εξέφρασε εκ νέου ο Ντόναλντ Τραμπ, που εξαπέλυσε νέα πυρά κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, δηλώνοντας «απογοητευμένος» με το έργο του.

«Δεν έχω υπουργό Δικαιοσύνης. Είναι πολύ θλιβερό», είπε ο Τραμπ σε μια συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα The Hill, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. «Είμαι απογοητευμένος με τον υπουργό Δικαιοσύνης για πολλούς λόγους», είπε σήμερα το πρωί στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο Σέσιονς έχει προκαλέσει την οργή του Αμερικανού προέδρου αφότου αυτοεξαιρέθηκε από την έρευνα που διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές, τον Μάρτιο του 2017. Αρμόδιος για την έρευνα αυτή ανέλαβε ο υφυπουργός Ροντ Ροζενστάιν.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην Hill.TV, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος εξέφρασε την λύπη του ότι ο υπουργός του υποσχέθηκε να μην παρέμβει σε οποιαδήποτε έρευνα για τη ρωσική υπόθεση.

Στο ενοχλητικό «πρώτο ερώτημα», «απάντησε: 'εξαιρώ τον εαυτό μου, εξαιρώ τον εαυτό', κορόιδεψε ο Τραμπ. «Στην πραγματικότητα, δεν χρειαζόταν να αυτοεξαιρεθεί».

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος συνέχισε την κριτική του στον Σέσιονς πέραν από την αυτοεξαίρεσή του, αναφερόμενος στο έργο της αστυνομίας να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση. «Δεν είμαι ικανοποιημένος για τα σύνορα. Δεν είμαι ικανοποιημένος για μια σειρά πραγμάτων, όχι μόνο αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρά την επίμονη κριτική του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει αποφασίσει να αποπέμψει τον υπουργό του.

Ένας νέος υπουργός μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ρωσική έρευνα, με τον κίνδυνο να προκαλέσει ένα πολιτικό σκάνδαλο, λίγες εβδομάδες πριν τις κρίσιμες κοινοβουλευτικές εκλογές, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με υποψίες παρακώλυσης του έργου της Δικαιοσύνης απολύοντας τον πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

«Θα δούμε τι θα συμβεί», είπε στη συνέντευξή του στο The Hill. «Πολλοί άνθρωποι μου έχουν ζητήσει να το κάνω, αλλά εξετάζω τι έχει γίνει στο παρελθόν και νομίζω ότι προτιμώ προς το παρόν να αφήσω τα πράγματα όπως είναι, αλλά είναι πολύ άδικο αυτό που έχει κάνει». «Θα δούμε πως θα πάει με τον Τζεφ», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM