Δεκάδες τραυματίες από 6,2 Ρίχτερ στο Πακιστάν

Δεκάδες τραυματίες από 6,2 Ρίχτερ στο Πακιστάν Facebook Twitter
0

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών συγκλόνισε αργά σήμερα το βράδυ το βόρειο Αφγανιστάν και το Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική γεωολογική υπηρεσία USGS.


Η δόνηση έχει αισθητή μέχρι την Καμπούλ του Αφγανιστάν και το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν.

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία στην πόλη Πεσάβαρ του βορειοδυτικού Πακιστάν μετά το σεισμό.


Παλιά σπίτια και τοίχοι κατέρρευσαν στην Πεσάβαρ αργά χθες βράδυ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 30 άνθρωποι, σύμφωνα με την εφημερίδα Dawn του Πακιστάν, η οποία επικαλείται γιατρούς και εργαζόμενους στις υπηρεσίες διάσωσης. Συνολικά 41 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία της Πεσάβαρ.


Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS), ο σεισμός 6,2 βαθμών σημειώθηκε στις 23:44 τοπική ώρα [21:14 ώρα Ελλάδας] και το επίκεντρό του εντοπίστηκε περίπου 82 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Φεϊζαμπάντ, της πρωτεύουσας της επαρχίας Μπανταχσάν του Αφγανιστάν.


Ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί κάποιος απολογισμός των ζημιών ή στοιχεία για θύματα στο Αφγανιστάν.


Τον Οκτώβριο, ένας σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών είχε πλήξει το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, στοιχίζοντας τη ζωή σε σχεδόν 400 ανθρώπους και προκαλώντας εκτεταμένες υλικές ζημιές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM