«Δε θα πέσει η κυβέρνηση» λέει η Μέρκελ

«Δε θα πέσει η κυβέρνηση» λέει η Μέρκελ Facebook Twitter
ΕPA
0

Διαβεβαιώσεις πως η ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση στην Γερμανία για τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών δεν πρόκειται να οδηγήσει στην διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού έδωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η κόντρα ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα αφότου ο διοικητής της BfV, που είναι υπεύθυνη για την εσωτερική ασφάλεια, αμφισβήτησε τις καταγγελίες ότι ακροδεξιοί κυνηγούσαν αλλοδαπούς στην πόλη Κέμνιτς κατά τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων εβδομάδων.

Οι Σοσιαλδημοκράτες θέλουν την αποπομπή του Χανς-Γέοργκ Μάασεν, όμως ο συντηρητικός υπουργός Εσωτερικών, που έχει υιοθετήσει σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό, αρνείται να τον απομακρύνει.

«Όσο σημαντική κι αν είναι η θέση του διοικητή [της BfV] είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η συμμαχία δεν θα διαλυθεί σχετικά με τον επικεφαλής μιας υπηρεσίας», είπε η κ. Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στην Λιθουανία.

Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν παραπέμψει τις αποφάσεις για το μέλλον του κ. Μάασεν για την ερχόμενη Τρίτη.

Η κόντρα για την BfV έρχεται λίγους μήνες αφότου ο συνασπισμός της κ. Μέρκελ έφτασε στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω διαφωνίας ανάμεσα στην καγκελάριο και κ. Ζεεχόφερ για την μεταναστευτική πολιτική.

Μετά τα επεισόδια στο Κέμνιτς ο κ. Ζεεχόφερ, επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, είπε πως το μεταναστευτικό είναι η μητέρα όλων των κακών στην γερμανική πολιτική, δήλωση από την οποία έλαβαν αποστάσεις τόσο η κ. Μέρκελ όσο και οι Σοσιαλδημοκράτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM