«Δε θα πέσει η κυβέρνηση» λέει η Μέρκελ

«Δε θα πέσει η κυβέρνηση» λέει η Μέρκελ Facebook Twitter
ΕPA
0

Διαβεβαιώσεις πως η ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση στην Γερμανία για τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών δεν πρόκειται να οδηγήσει στην διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού έδωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Η κόντρα ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα αφότου ο διοικητής της BfV, που είναι υπεύθυνη για την εσωτερική ασφάλεια, αμφισβήτησε τις καταγγελίες ότι ακροδεξιοί κυνηγούσαν αλλοδαπούς στην πόλη Κέμνιτς κατά τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων εβδομάδων.

Οι Σοσιαλδημοκράτες θέλουν την αποπομπή του Χανς-Γέοργκ Μάασεν, όμως ο συντηρητικός υπουργός Εσωτερικών, που έχει υιοθετήσει σκληρή γραμμή στο μεταναστευτικό, αρνείται να τον απομακρύνει.

«Όσο σημαντική κι αν είναι η θέση του διοικητή [της BfV] είναι επίσης ξεκάθαρο ότι η συμμαχία δεν θα διαλυθεί σχετικά με τον επικεφαλής μιας υπηρεσίας», είπε η κ. Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στην Λιθουανία.

Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν παραπέμψει τις αποφάσεις για το μέλλον του κ. Μάασεν για την ερχόμενη Τρίτη.

Η κόντρα για την BfV έρχεται λίγους μήνες αφότου ο συνασπισμός της κ. Μέρκελ έφτασε στα πρόθυρα της κατάρρευσης λόγω διαφωνίας ανάμεσα στην καγκελάριο και κ. Ζεεχόφερ για την μεταναστευτική πολιτική.

Μετά τα επεισόδια στο Κέμνιτς ο κ. Ζεεχόφερ, επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας, είπε πως το μεταναστευτικό είναι η μητέρα όλων των κακών στην γερμανική πολιτική, δήλωση από την οποία έλαβαν αποστάσεις τόσο η κ. Μέρκελ όσο και οι Σοσιαλδημοκράτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να περηφανευτεί για τον εαυτό του και να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν

Διεθνή / O Τραμπ απηύθυνε διάγγελμα για να αποδώσει ευθύνες στον Μπάιντεν και να περηφανευτεί για τον εαυτό του

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε καμία νέα πρόταση για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής στις ΗΠΑ, αντ' αυτού τα έβαλε με τους μετανάστες και τους τρανς
THE LIFO TEAM
Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει θανατική ποινή

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ο λόγος που ο γιος τους μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και θανατική ποινή

Οι δύο κατηγορίες για φόνο πρώτου βαθμού περιλαμβάνουν έναν επιβαρυντικό παράγοντα, που σημαίνει ότι αν κριθεί ένοχος, μπορεί να του επιβληθεί η αυστηρότερη δυνατή ποινή
THE LIFO TEAM
Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Διεθνή / Επίθεση στο Σίδνεϊ: Οι Φιλιππίνες διαψεύδουν ότι υπάρχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης τζιχαντιστών στη χώρα

Ο πρόεδρος Μάρκος «απορρίπτει κατηγορηματικά την περιγραφή των Φιλιππινών ως κέντρου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους», μετά τη σύνδεση της χώρας με την τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ
THE LIFO TEAM
Ρόμαν Αμπράμοβιτς: 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea θα μεταφερθούν σε ταμείο για την Ουκρανία

Διεθνή / Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μεταφέρει 2,5 δισ. λίρες από την πώληση της Chelsea σε ταμείο για την Ουκρανία

Ο Στάρμερ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στα χρήματα του Ρώσου ολιγάρχη
THE LIFO TEAM