Όταν έπληξε σφοδρή χιονοθύελλα τη Δανία, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι- για καλή τους τύχη- αποκλείστηκαν σε ένα μέρος με άφθονα κρεβάτια: ένα υποκατάστημα του IKEA

 

Έξι πελάτες και περίπου 20 εργαζόμενοι αποκλείστηκαν στο κατάστημα στο Άαλμποργκ, στη βόρεια Δανία, την ώρα που έκλεινε, το βράδυ της Τετάρτης. Έξω το χιόνι έφτανε στα 30 εκατοστά. 

 

«Κοιμηθήκαμε στα έπιπλα της έκθεσης και στον πρώτο όροφο όπου υπάρχουν κρεβάτια, στρώματα και καναπέδες- κρεβάτια», δήλωσε ο διευθυντής του καταστήματος, Πέτερ Έλμοσε, μιλώντας στην εφημερίδα Ekstra Bladet. Οι «φιλοξενούμενοι» μπορούσαν «να διαλέξουν το κρεβάτι που πάντα ήθελαν να δοκιμάσουν», συμπλήρωσε. 

 

Οι αποκλεισμένοι πέρασαν τη νύχτα παρακολουθώντας τηλεόραση και τρώγοντας. Τα πράγματα «πήγαν σούπερ καλά» σύμφωνα με τον Έλμοσε, που συμπλήρωσε: «Ήταν μία καλή νύχτα, γεμάτη διασκέδαση». 

 

 

Πέρα από αυτούς που ήταν ήδη εκεί, καταφύγιο στο IKEA βρήκαν και υπάλληλοι διπλανού καταστήματος παιχνιδιών, που επίσης δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους εξαιτίας της κακοκαιρίας. 

 

«Είναι πολύ καλύτερα από το να κοιμηθείς στο αυτοκίνητο. Ήταν ωραία και ζεστά και είμαστε τόσο χαρούμενοι που μας άφησαν να έρθουμε», δήλωσε η Μισέλ Μπάρετ, υπάλληλος του καταστήματος παιχνιδιών. «Απλά γελάσαμε με την κατάσταση, γιατί πιθανότατα δεν θα την ξαναζήσουμε», πρόσθεσε. 

 

 

Με πληροφορίες από ΑP