Το CNN ανακάλυψε 21 υποτιμημένους ευρωπαϊκούς προορισμούς -Πάτμος και Ζαγόρι ανάμεσά τους

Ζαγόρι Facebook Twitter
Φωτ: Feri & Tasos on Unsplash
0

Μπορεί η καθημερινότητα να μην είναι πάντα εύκολη, ωστόσο, τα ταξίδια αποτελούν πάντα έναν τρόπο να αλλάζουμε παραστάσεις και να ξεφεύγει το μυαλό σε τόπους όμορφους που μας περιμένουν για νέες εμπειρίες. Το CNN φαίνεται να είχε ταξιδιάρικη διάθεση και σε άρθρο του αποκαλύπτει όμορφα και υποτιμημένα σημεία της Ευρώπης. 

Ανάμεσά τους και βρίσκονται και δύο περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες αποτελούν προορισμούς έτοιμους για περιπλάνηση.

Ζαγόρι

Η ονομασία σημαίνει «το μέρος πίσω από τα βουνά», το Ζαγόρι ξέφυγε από την τουρκική κυριαρχία και διατήρησε την ανεξαρτησία του κατά την οθωμανική περίοδο. Περπατώντας στα πολλά μονοπάτια του και κατεβαίνοντας το φαράγγι του Βίκου, βάθους περίπου 900 μέτρων, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί.

Πρόκειται για ένα άγριο, αδάμαστο μέρος στη βορειοδυτική ηπειρωτική Ελλάδα. Ωστόσο, δεν είναι μόνο άγρια φύση. Τα γραφικά χωριά του και τα γεφύρια το καθιστούν ιδανική για εξερεύνηση πίσω από το τιμόνι ενός 4x4 ή ενός σκούτερ.

Πάτμος

Η Πάτμος βρίσκεται στο βορειότερο άκρο των Δωδεκανήσων και φημίζεται ως το μέρος όπου ο Άγιος Ιωάννης έγραψε το βιβλίο της Αποκάλυψης. Τα κρουαζιερόπλοια αποβιβάζουν τους επιβάτες σε πούλμαν που κατευθύνονται προς το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, όπου ο Ιωάννης λέγεται ότι είδε τα οράματα που ενέπνευσαν το διάσημο βιβλικό του κείμενο, πριν επιστρέψουν στη βάση τους.

Όσοι γνωρίζουν, ωστόσο, έρχονται εδώ για μεγαλύτερη παραμονή. Οι παραλίες γύρω από την κεντρική πόλη της Σκάλας είναι πανέμορφες, με παραθαλάσσιες ταβέρνες που σερβίρουν φρέσκο καλαμάρι και παγωμένη μπύρα.

Οι 21 πόλεις που ξεχώρισε το CNN

 1. Νόργουιτς, Αγγλία
 2. Βόρειο Γιούιστ, Σκωτία
 3. Ιρλανδικό Midlands
 4. Orange, Γαλλία
 5. Βασιλεία, Ελβετία
 6. Apuseni, Ρουμανία
 7. Ζαγόρι, Ελλάδα
 8. Πάτμος, Ελλάδα
 9. Henne Strand, Δανία
 10. Nellim και Λίμνη Inari, Φινλανδία
 11. Αμβέρσα, Βέλγιο
 12. Βισμπάντεν, Γερμανία
 13. Picos de Europa, Ισπανία
 14. Σαρδηνία, Ιταλία
 15. Βίλνιους, Λιθουανία
 16. Ρότερνταμ, Ολλανδία
 17. Κάλμαρ, Σουηδία
 18. Εθνικό Πάρκο Białowieża, Πολωνία
 19. Πρίστινα, Κόσοβο
 20. Πούλα, Κροατία
 21. Μπάνσκο, Βουλγαρία
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ