Brexit: Εμμένει ο Τζόνσον στην αφαίρεση του backstop από κάθε συμφωνία με την ΕΕ

Brexit: Εμμένει ο Τζόνσον στην αφαίρεση του backstop από κάθε συμφωνία με την ΕΕ Facebook Twitter
EPA
1

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, εμμένει στην αφαίρεση του ιρλανδικού backstop από κάθε συμφωνία με την ΕΕ.

Ειδικότερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε την Τετάρτη ότι θα συνεχίσει να εμμένει ότι το πολυσυζητημένο backstop θα αφαιρεθεί από κάθε συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι θέλει να απαλειφθεί ο μηχανισμός ασφαλείας ως προς τα σύνορα με την Ιρλανδία, το λεγόμενο backstop, που έχει σκοπό να αποφευχθεί η δημιουργία «σκληρών συνόρων» ανάμεσα στη βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, χώρα μέλος της ΕΕ. Το Λονδίνο αναφέρει ότι θα πρέπει να παρουσιάσει για αυτό νέες προτάσεις.

«Ελπίζω πραγματικά και επιμένω ότι backstop θα απαλειφθεί καθώς είναι ο μόνος τρόπος να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», είπε ο Μπόρις Τζόνσον σε μια ζωντανή μετάδοση στο Facebook.

«Το κρίσιμο πράγμα που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι ότι δεν θα αποδεχθούμε...ένα backstop μόνο για την Βόρεια Ιρλανδία, που απλά δεν λειτουργεί για το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρέπει η χώρα να αποχωρήσει ολόκληρη και να λύσουμε τα προβλήματα του συνόρου της Βόρειας Ιρλανδίας και είμαι απολύτως βέβαιος ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό».

Επανέλαβε την υπόσχεσή του για έξοδο από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM
«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Βρετανία, το κακομαθημένο της ΕΕ, μια ζωή με υποσημειώσεις και αστερίσκους. Εύχομαι αυτήν την φορά να φάνε άκυρο. Οι Άγγλοι που πιστεύουν πως μόνοι τους κέρδισαν τον πόλεμο. Πως ελευθέρωσαν την μιαρη ήπειρο της οποίας δεν αποτελούν μέρος ούτε καν γεωγραφικά, είναι κάτι σαν τον ένοικο του ρετιρέ στην πολυκατοικία που λέγεται Ευρώπη. Μαντάμ Σουσου κι εμείς ο μπιθουλας.Οταν εμείς περνουσαμε την αγωνία του 2015 με τους δικούς μας ιππότες Grexiteers (Βαρουφακης, Λαφαζανης, και τα αλλά παιδιά) στην Αγγλία έτριβαν τα χέρια τους με ικανοποίηση . Τουλάχιστον τότε εμείς είχαμε και από καπου συμπάθεια. Έλα ένα άκυρο, ενωμένο και ευρωπαϊκό.