Βρετανός επέστρεψε σε βιβλιοθήκη τα βιβλία που είχε δανειστεί πριν 48 χρόνια

Βρετανός επέστρεψε σε βιβλιοθήκη τα βιβλία που είχε δανειστεί πριν 48 χρόνια Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» σκέφτηκε ένας Βρετανός από το Χάμσαϊρ της Αγγλίας, που αποφάσισε να επιστρέψει στη βιβλιοθήκη της περιοχής δύο τόμους που είχε δανειστεί «για λίγες μόνο ημέρες» το 1972. 

Οι υπάλληλοι που δάνεισαν ανυποψίαστοι τα βιβλία στον μικρό Άντι έχουν συνταξιοδοτηθεί, και κανείς από τους υπαλλήλους δεν περίμενε, μετά από μισό αιώνα, την επιστροφής τους. Ωστόσο το παλιό και άφαντο μέχρι πρόσφατα μέλος της βιβλιοθήκης ταχυδρόμησε το "Learning With Colour Architecture: The Great Art of Building" του Trewin Copplestone και το "The Railway Series No 22: Small Railway Engines" του Rev W. Awdry, μαζί με ένα σημείωμα στο οποίο ζητούσε συγγνώμη για την καθυστέρηση.

Στο γράμμα του, που υπέγραφε μόνο με το μικρό του όνομα, απολογήθηκε εξηγώντας ότι κράτησε τα βιβλία όταν, ως παιδί, μετακόμισε με τους γονείς του από το Μπάζινστοουκ. «Σας παρακαλώ δεχτείτε την συγγνώμη μου για την καθυστερημένη επιστροφή τους». 

Το κομητειακό Συμβούλιο του Χάμσαϊρ απάντησε πως εκτιμά την κίνηση του Άντι και δεν σκοπεύει να του επιβάλει πρόστιμο για την καθυστέρηση. Αν ωστόσο αποφάσιζαν να τον χρεώσουν για κάθε ημέρα καθυστέρησης, θα έπρεπε να πληρώσει περίπου 8.000 λίρες. 

Ο Άντι ίσως ευνοήθηκε και από την συγκυρία της πανδημίας, αφού εξαιτίας του κορωνοϊού όλα τα πρόστιμα για καθυστερημένα βιβλία έχουν «παγώσει».

Με πληροφορίες από Independent 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM
«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM