Βρετανοί έφυγαν από ξενοδοχείο στην Κύπρο ύστερα από καταγγελίες για απόπειρα απαγωγής παιδιών

Βρετανοί έφυγαν από ξενοδοχείο στην Κύπρο ύστερα από καταγγελίες για απόπειρα απαγωγής παιδιών Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EPA/KATIA CHRISTODOULOU
0

Η ταξιδιωτική εταιρία Thomas Cook ανακοίνωσε ότι μετακίνησε περίπου 50 Βρετανούς τουρίστες από ένα ξενοδοχείο στην Κύπρο, ύστερα από ένα περιστατικό που σημειώθηκε την Τρίτη, όπως μεταδίδει η βρετανική Guardian. Πελάτες φέρεται να δήλωσαν στη Daily Record πως η αστυνομία κλήθηκε αφότου τρία άτομα επιχείρησαν να αρπάξουν παιδιά από το ξενοδοχείο.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος της αστυνομίας Νικολέτα Τυρίμου δήλωσε την Πέμπτη στη Cyprus Mail ότι το περιστατικό αφορούσε έναν 19χρονο, ο οποίος συνελήφθη αφότου παραθεριστές κάλεσαν την αστυνομία, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Η ίδια ανέφερε ότι οι τουρίστες κατήγγειλαν πως ο 19χρονος βιντεοσκοπούσε τα παιδιά και προσπαθούσε να τα απαγάγει, ωστόσο από την ανάκριση και την έρευνα δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει την καταγγελία.

Σήμερα, η κυπριακή κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, προχώρησε σε δηλώσεις με αφορμή τα δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, και ανακοίνωσε ότι είναι ανυπόστατα τα περί δήθεν δράσης σπείρας απαγωγής παιδιών. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του αθηναϊκού πρακτορείου ειδήσεων, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Β. Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι Βρετανοί τουρίστες, οι οποίοι διέμεναν σε ξενοδοχείο του Πρωταρά, κατήγγειλαν στην αστυνομία πως άγνωστος άνδρας προσέγγισε τα παιδιά τους και τα φωτογράφιζε με το κινητό τηλέφωνό του. Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας, που εντόπισε και συνέλαβε έναν 19χρονο, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, είναι βουλγαρικής καταγωγής.

 

Ο συλληφθείς ανακρίθηκε και κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο δεν βρέθηκε κάτι επιλήψιμο. Στη συνέχεια ερευνήθηκε εξονυχιστικά και η κατοικία του, όπου επίσης δεν βρέθηκε οτιδήποτε ύποπτο ή επιλήψιμο σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση ή με παρόμοιας φύσης άλλα αδικήματα. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η Κύπρος ήταν και παραμένει ένας από τους ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς ανά το παγκόσμιο, τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους ξένους επισκέπτες και τα παιδιά τους».

Σημειώνεται ότι και ο διαχειριστής του εν λόγω ξενοδοχείου αρνήθηκε τις καταγγελίες, σύμφωνα με τη Guardian, επισημαίνοντας ότι είναι τελείως ανυπόστατες και ότι ο 19χρονος δεν είναι υπάλληλος του ξενοδοχείου, ούτε γνωστός στη διοίκηση ή το προσωπικό. Πρόσθεσε επίσης ότι το προσωπικό ασφαλείας αυξήθηκε στο ξενοδοχείο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Διεθνή / Ο «βασιλιάς των ναρκωτικών» που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει – Πώς ο «Μέντσο» κυριαρχεί σε ΗΠΑ και Μεξικό

Η άνοδος του «νέου Ελ Τσάπο», Μέντσο Οσεγέρα, του πιο ισχυρού άρχοντα ναρκωτικών παγκοσμίως. Πώς κυριαρχεί στην κοκαΐνη, ελέγχει καρτέλ και συνεργάζεται με πρώην εχθρούς
LIFO NEWSROOM
Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην τους από δικαστήριο της Μόσχας

Διεθνή / Pussy Riot: Μέλη του συγκροτήματος καταδικάστηκαν ερήμην από δικαστήριο της Μόσχας

«Το παράδοξο είναι πως βιαστές και δολοφόνοι στη Ρωσία καταδικάζονται σε 3 με 4 χρόνια, ενώ οι ακτιβιστές λαμβάνουν τερατώδεις ποινές για τις απόψεις τους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του μέλος του συγκροτήματος
LIFO NEWSROOM
Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Διεθνή / Μπέρνι Σάντερς: Ο πρώτος γερουσιαστής των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει «ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού» - Ο Αμερικανός γερουσιαστής είχε δεχθεί κριτική επειδή απέφευγε τον όρο
LIFO NEWSROOM