Βρετανοί έφυγαν από ξενοδοχείο στην Κύπρο ύστερα από καταγγελίες για απόπειρα απαγωγής παιδιών

Βρετανοί έφυγαν από ξενοδοχείο στην Κύπρο ύστερα από καταγγελίες για απόπειρα απαγωγής παιδιών Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EPA/KATIA CHRISTODOULOU
0

Η ταξιδιωτική εταιρία Thomas Cook ανακοίνωσε ότι μετακίνησε περίπου 50 Βρετανούς τουρίστες από ένα ξενοδοχείο στην Κύπρο, ύστερα από ένα περιστατικό που σημειώθηκε την Τρίτη, όπως μεταδίδει η βρετανική Guardian. Πελάτες φέρεται να δήλωσαν στη Daily Record πως η αστυνομία κλήθηκε αφότου τρία άτομα επιχείρησαν να αρπάξουν παιδιά από το ξενοδοχείο.

Ωστόσο, η εκπρόσωπος της αστυνομίας Νικολέτα Τυρίμου δήλωσε την Πέμπτη στη Cyprus Mail ότι το περιστατικό αφορούσε έναν 19χρονο, ο οποίος συνελήφθη αφότου παραθεριστές κάλεσαν την αστυνομία, αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος. Η ίδια ανέφερε ότι οι τουρίστες κατήγγειλαν πως ο 19χρονος βιντεοσκοπούσε τα παιδιά και προσπαθούσε να τα απαγάγει, ωστόσο από την ανάκριση και την έρευνα δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει την καταγγελία.

Σήμερα, η κυπριακή κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, προχώρησε σε δηλώσεις με αφορμή τα δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο, και ανακοίνωσε ότι είναι ανυπόστατα τα περί δήθεν δράσης σπείρας απαγωγής παιδιών. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του αθηναϊκού πρακτορείου ειδήσεων, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Β. Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι Βρετανοί τουρίστες, οι οποίοι διέμεναν σε ξενοδοχείο του Πρωταρά, κατήγγειλαν στην αστυνομία πως άγνωστος άνδρας προσέγγισε τα παιδιά τους και τα φωτογράφιζε με το κινητό τηλέφωνό του. Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας, που εντόπισε και συνέλαβε έναν 19χρονο, ο οποίος, όπως αποδείχθηκε, είναι βουλγαρικής καταγωγής.

 

Ο συλληφθείς ανακρίθηκε και κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο δεν βρέθηκε κάτι επιλήψιμο. Στη συνέχεια ερευνήθηκε εξονυχιστικά και η κατοικία του, όπου επίσης δεν βρέθηκε οτιδήποτε ύποπτο ή επιλήψιμο σε σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση ή με παρόμοιας φύσης άλλα αδικήματα. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η Κύπρος ήταν και παραμένει ένας από τους ασφαλέστερους τουριστικούς προορισμούς ανά το παγκόσμιο, τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους ξένους επισκέπτες και τα παιδιά τους».

Σημειώνεται ότι και ο διαχειριστής του εν λόγω ξενοδοχείου αρνήθηκε τις καταγγελίες, σύμφωνα με τη Guardian, επισημαίνοντας ότι είναι τελείως ανυπόστατες και ότι ο 19χρονος δεν είναι υπάλληλος του ξενοδοχείου, ούτε γνωστός στη διοίκηση ή το προσωπικό. Πρόσθεσε επίσης ότι το προσωπικό ασφαλείας αυξήθηκε στο ξενοδοχείο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Διεθνή / «Eγκληματίας»: Ο Χαμενεΐ κατηγορεί τον Ντόναλντ Τραμπ για τα θύματα και τις ζημιές στο Ιράν

Οι νέες δηλώσεις του Χαμενεΐ έρχονται εν μέσω της βαθιάς εσωτερικής κρίσης που ταλανίζει το Ιράν εδώ και εβδομάδες, με χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, σε μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές αναταραχές από την επανάσταση του 1979
THE LIFO TEAM
Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Διεθνή / Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κυβερνήτης της Μινεσότα, όσο και ο δήμαρχος της Μινεάπολης αναμένεται να κληθούν επισήμως για κατάθεση σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά της ICE
THE LIFO TEAM
Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM