Βρετανία: Συμφωνία για κυβέρνηση ανακοινώνει εντός ωρών η Τερέζα Μει

Βρετανία: Συμφωνία για κυβέρνηση ανακοινώνει εντός ωρών η Τερέζα Μει Facebook Twitter
0

 H πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα καταλήξει σε συμφωνία εντός ωρών με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP) για τον σχηματισμό κυβέρνηση μειοψηφίας, μετέδωσε το BBC.

Το DUP έχει καταστήσει σαφές ότι θα συμφωνήσει μόνο σε μια συμφωνία που θα προσφέρει απτά οφέλη για τη Βόρεια Ιρλανδία όσον αφορά την απασχόληση και τις επενδύσεις στον τομέα της υγείας και της εκπαίδευσης.

Ως αποτέλεσμα της διαφαινόμενης συμφωνίας, η στερλίνα ενισχύθηκε το πρωί της Δευτέρας ενώ ειδικοί δηλώνουν ότι στην περίπτωση που ανακοινωθεί συμφωνία η λίρα θα μπορούσε να ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα που παρατηρήθηκαν φέτος, και να φτάσει στο 1,29 έναντι του δολαρίου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Διεθνή / Η φωτογράφος και ακτιβίστρια Nan Goldin στην 1η θέση της φετινής λίστας Art Review Power 100

Η λίστα για πρώτη φορά κυριαρχείται από καλλιτέχνες οι οποίοι δεν δημιουργούν απλώς έργα για μουσεία και γκαλερί αλλά χρησιμοποιούν την ιδιότητά τους για να υπερασπιστούν και να επιφέρουν ευρύτερες κοινωνικές αλλαγές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

LiFO politics / Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννη Βαληνάκη, ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ