Ποινή φυλάκισης 5 ετών και 3 μηνών επιβλήθηκε σε Βρετανό που σκότωνε γάτες, πραγματοποιώντας σειρά επιθέσεων. 

 

Ο Στιβ Μπoυκέ, ένας 54χρονος φρουρός εμπορικού κέντρου, αρνήθηκε τις 16 κατηγορίες για τις επιθέσεις στις γάτες και μία για κατοχή μαχαιριού, αλλά κρίθηκε ένοχος τον προηγούμενο μήνα. 

 

Σήμερα, Παρασκευή, το δικαστήριο ανακοίνωσε ότι καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και τριών μηνών. Οι ιδιοκτήτες κάποιων ζώων που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου ήταν στο δικαστήριο για να ακούσουν την απόφαση για τις ζωοκτονίες. 

 

Ο 54χρονος σκότωσε εννέα γάτες- τις Χέντριξ, Τόμι, Χάνα, Άλαν, Νάνσι, Γκίζμο, Κίο, Όλι και Κόσμο- ενώ τραυμάτισε άλλες επτά. Οι επιθέσεις του έγιναν από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Ιούνιο του 2019 και τελικά συνελήφθη όταν τον κατέγραψε κύκλωμα κάμερας που τοποθέτησε ιδιοκτήτης ενός εκ των ζώων που σκότωσε. 

 

Κατά τη διάρκεια της δίκης οι ένορκοι άκουσαν τις καταθέσεις αρκετών ανθρώπων που βρήκαν τα κατοικίδιά τους τραυματισμένα στο κατώφλι του σπιτιού τους. Η συμπεριφορά του ήταν «βάναυση, είχε διάρκεια και έπληξε την καρδιά της οικογενειακής ζωής», επεσήμανε ο δικαστής, Τζέρεμι Γκολντ. 

 

Ο «δολοφόνος γατών του Μπράιτον», όπως είχε ονομαστεί ο Μπουκέ, παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά στο δικαστήριο. Στην αστυνομία, όταν συνελήφθη, είχε πει ότι δεν αποτελεί «απειλή για τα ζώα», αλλά στο κινητό τηλέφωνό του βρέθηκε μια φωτογραφία νεκρής γάτας. 

 

Στο σπίτι του, στην έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκε ένα μαχαίρι με αίμα γάτας και το DNA του ίδιου στη λαβή. Αποδείξεις από το κινητό τηλέφωνό του τον «τοποθέτησαν» στις περιοχές πολλών επιθέσεων την ώρα διάπραξής τους, σύμφωνα με την αστυνομία. 

 

Με πληροφορίες από Guardian