Βρετανία: Κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων - Έκλεισαν δύο μονάδες

Βρετανία: Κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων - Έκλεισαν δύο μονάδες Facebook Twitter
Βρετανία: Κρούσματα κορωνοϊού σε εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων - Έκλεισαν δύο μονάδες
0

Κρούσματα νέου κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε αρκετά εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, τα κρούσματα μεταξύ των υπαλλήλων εντοπίζονται σε εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος και πουλερικών, ενώ δύο μονάδες έχουν κλείσει, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Στο εργοστάσιο κοπής πουλερικών 2 Sisters στο Λανγκφέρνι στη Βόρεια Ουαλία, αναφέρθηκαν 58 θετικά κρούσματα. Η δραστηριότητα στις εγκαταστάσεις διακόπηκαν για 14 ημέρες, «με άμεση ισχύ» όπως ανακοίνωσε ο όμιλος ιδιοκτησίας του.

Η παραγωγή από το εργοστάσιο αυτό, που απασχολεί 560 εργαζόμενους, έχει μεταφερθεί σε άλλες εγκαταστάσεις.

Σε ένα άλλο εργοστάσιο τροφίμων στην Ουαλία,στο Ρέξχαμ, 38 εργαζόμενοι διαγνώστηκαν θετικοί.

Οι υπεύθυνοι των εγκαταστάσεων υποστηρίζουν πως οι περιπτώσεις αυτές αντανακλούν την γενικότερη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας και δεν αποτελούν μία μετάδοση του ιού αποκλειστικώς στις εγκαταστάσεις του.

Οι 38 από τους 1.500 υπαλλήλους του εργοστασίου απουσιάζουν από την εργασία τους, αλλά δεν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις νοσηλείας ή κάποιο σοβαρό κρούσμα μεταξύ τους, σύμφωνα με τον αμερικανικό όμιλο Oscar Meyer, ο οποίος διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις.

Στο Γουέστ Γιορκσάιρ, το εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος Kober Meat έκλεισε ύστερα από απόφαση του ιδιοκτήτη του, τον μεγάλο όμιλο λιανικής Asda.

Ο ίδιος όμιλος υποστήριξε πως ενήργησε τάχιστα και προειδοποίησε τις υγειονομικές αρχές, έτσι ώστε να ελεγχθούν διαγνωστικά όλοι οι εργαζόμενοι. Ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων που έχουν μολυνθεί δεν έχει γίνει γνωστός.

«Έχουμε εφαρμόσει αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις εγκαταστάσεις μας, ωστόσο ως προληπτικό μέτρο κλείσαμε οικειοθελώς το εργοστάσιο για να προστατεύσουμε τους συναδέλφους μας και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε περαιτέρω μετάδοση», ανέφερε στο δελτίο Τύπου του ο όμιλος.

Τα κρούσματα της Covid-19 έχουν πολλαπλασιαστεί τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες σε πολλά σφαγεία σε διάφορες χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστραλία, η Ισπανία ή η Βραζιλία.

Την Τετάρτη οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν πως περισσότεροι από 650 υπάλληλοι σε σφαγείο βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Οι τοπικές αρχές έκλεισαν σχολεία στην περιοχή προς αποφυγή διάδοσης του ιού ενώ σε καραντίνα τέθηκαν 7.000 άτομα της γύρω περιοχής.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ/ Deutsche Welle 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ