Βρετανία: Το κόμμα του Brexit απογειώνεται σε δημοσκόπηση

Βρετανία: Το κόμμα του Brexit απογειώνεται σε δημοσκόπηση Facebook Twitter
EPA
0

Το Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φαράτζ απογειώνεται, συγκεντρώνοντας ποσοστό 34%, δηλαδή υψηλότερο από εκείνο των Συντηρητικών και των Εργατικών μαζί, σε δημοσκόπηση την οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα The Observer.

Σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη δημοσκόπηση [23η Απριλίου], το Κόμμα του Brexit διπλασιάζει το προβάδισμά του επί των Εργατικών: το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται δεύτερο, περιοριζόμενο στο 21% των προθέσεων ψήφου (-7%).

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι οποίοι εναντιώνονται στην αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου απ συγκεντρώνουν  12% των προθέσεων ψήφου (+5%) και ξεπερνούν έτσι τους Συντηρητικούς υπό την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Το κυβερνών κόμμα δεν συγκεντρώνει παρά το 11%, στην δημοσκόπηση του Observer. 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μέσω Διαδικτύου από το ινστιτούτο Opinium Research από την Τετάρτη ως την Παρασκευή σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.004 ενηλίκων Βρετανών.Το νεότευκτο κόμμα του Φαράτζ αυτοπαρουσιάζεται ως αυτό που μπορεί να «σώσει» το Brexit, να χειριστεί με εθνικά επωφελή τρόπο το διαζύγιο του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η αποχώρηση αρχικά θα γινόταν την 29η Μαρτίου, αλλά αναβλήθηκε δύο φορές, ελλείψει της έγκρισης από τη Βουλή των Κοινοτήτων της Συμφωνίας Αποχώρησης στην οποία κατέληξαν το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες τον Νοέμβριο. Νέα προθεσμία ορίστηκε από τους Ευρωπαίους η 31η Οκτωβρίου, γεγονός το οποίο υποχρέωσε τη χώρα να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές, όπως τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ.  Η εκλογική Η διαδικασία προβλέπεται να διεξαχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο την 23η Μαΐου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζόχραν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ποια είναι η Ράμα Ντουουάτζι, η σύζυγος του Ζοχράν Μαμντάνι και πιθανή νέα Πρώτη Κυρία της Νέας Υόρκης

Γνώρισε μέσω dating app τον Μαμντάνι και παντρεύτηκαν το 2024 - Σε αναρτήσεις της έχει εκφράσει αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους και έχει επικρίνει την αμερικανική εξωτερική πολιτική
LIFO NEWSROOM
«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM