Ένας άντρας που έσπασε τον λαιμό του ενώ έκανε θεραπεία σε χειροπράκτη φώναζε «Με πονάς», κατέθεσε η σύζυγός του στο δικαστήριο.

 

Το περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2017, όταν στην διάρκεια της θεραπείας του στο Γιορκ, ο 80χρονος John Lawler είπε πως δεν ένιωθε τα χέρια του και έγινε σαν «κουρέλι». Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου πέθανε την επόμενη μέρα. 

 

Η έρευνα της αστυνομίας απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Από την πλευρά της η σύζυγός του, Joan Lawler, είπε πως ο άντρας της ήταν υγιής και σε καλή φυσική κατάσταση. Όπως εξήγησε είχαν κλείσει μια σειρά από θεραπείες στην χειροπράκτη Dr Arleen Scholten.

 

«Είπε πως οι ώμοι και η πλάτη του είχαν θέμα και πως με μαλακή ευθυγράμμιση θα έκαναν την ζωή του πολύ καλύτερη», είπε η ίδια.

 

Βρετανία: Έσπασε τον λαιμό του και πέθανε σε θεραπεία χειροπράκτη - Της φώναζε «Με πονάς»
Η σύζυγος του John Lawler, Joan.

 

Τα δυο πρώτα ραντεβού πήγαν πολύ καλά και την Παρασκευή 11 Αυγούστου επέστρεψαν για την τρίτη. «Ξεκίνησε από τους ώμους της και συνέχισε στο σώμα. Τότε το τραπέζι έπεσε και εκείνος άρχισε να φωνάζει "Με πονάς, με πονάς. Δεν νιώθω τα χέρια μου"», είπε η Joan Lawler, προσθέτοντας πως η χειροπράκτης συνέχισε την θεραπεία για ένα λεπτό αλλά μετά συνειδητοποίησε πως δεν ανταποκρινόταν και του ζήτησε να αλλάξει πλευρά.

 

Ο 80χρονος συνέχισε να μην ανταποκρίνεται και η χειροπράκτης του άλλαξε στάση, μετακινώντας τον σε μια καρέκλα. «Έβαλε τον Τζον στην καρέκλα αλλά ήταν σαν κουρελιασμένη κούκλα. Δεν κουνιόταν και δεν μιλούσε», πρόσθεσε.

 

Βρετανία: Έσπασε τον λαιμό του και πέθανε σε θεραπεία χειροπράκτη - Της φώναζε «Με πονάς»
Η χειροπράκτης Dr Arleen Scholten.

 

Η Joan Lawler είπε πως όταν έφτασαν οι πρώτες βοήθειες, η χειροπράκτης δεν ανέφερε πως έπεσε το τραπέζι στη διάρκεια της θεραπείας, παρά είπε πως έκανε «μαλακές κινήσεις» στον 80χρονο.

 

Ο John Lawler μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του Γιορκ όπου πληροφόρησαν την οικογένειά του πως είχε σπάσει τον λαιμό του. «Είπαν πως ο Τζον δυστυχώς ήταν παραπληγικός και χρειαζόταν να πάει σε ειδική μονάδα», σημείωσε η γυναίκα του. Την επόμενη μέρα, στο νοσοκομείο του Λιντς, της είπαν πως ο άντρας της είχε πολλαπλά τραύματα στην σπονδυλική στήλη και σπασμένο λαιμό που για να αποκατασταθεί θα χρειαζόταν επέμβαση 14 ωρών, η οποία «ενδεχομένως θα τον σκότωνε ούτως ή άλλως».

 

Όπως εξήγησε, στη διάρκεια της συζήτησης με τους γιατρούς, άκουσε τον σύζυγό της να μουρμουρίζει. «Αποφασίσαμε πως προσπαθούσε να πει όχι στην επέμβαση. Δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Ήταν ξαπλωμένος εκεί και απλώς έσβησε», κατέθεσε η Joan. 

 

Η έρευνα συνεχίζεται.

 

Με πληροφορίες από BBC

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr