Βρετανία: Εκτός κούρσας διαδοχής ο πρώην υπουργός, Σάτζιντ Τζάβιντ - Οι οκτώ υποψήφιοι

Βρετανία: Εκτός κούρσας διαδοχής ο πρώην υπουργός, Σάτζιντ Τζάβιντ - Οι οκτώ υποψήφιοι Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Ο πρώην υπουργός Υγείας της Βρετανίας Σάτζιντ Τζάβιντ αποσύρεται από την κούρσα για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο την εφημερίδα Sun.

Οκτώ υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η «Επιτροπή 1922».

Οι υποψήφιοι στην κούρσα για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον είναι η Κέμι Μπέιντενοχ, η Σουέλα Μπράβερμαν, ο Τζέρεμι Χαντ, η Πένι Μόρντοντ, ο Ρίσι Σουνάκ, ο Τομ Τούγκεντχατ, η Λιζ Τρας και ο Ναντίμ Ζαχάουι.

Ο Σάτζιντ Τζάβιντ και ο Ρίμαν Τσίστι, οι οποίοι είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι, αποσύρθηκαν τελικά από την κούρσα προτού ανακοινωθεί η τελική λίστα των υποψηφίων για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον.

Η πρώτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη.

Όσοι εκ των υποψηφίων αποσπάσουν λιγότερες από 30 ψήφους βουλευτών, θα αποκλειστούν από τη συνέχεια. Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί μέχρι να μείνουν οι δύο τελικοί «μονομάχοι» για την ηγεσία του κόμματος, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Η 21η Ιουλίου είναι η de facto προθεσμία για να έχουν επιλεγεί οι τελευταίοι δύο, καθώς εκείνη την ημέρα διακόπτει τις εργασίες της η Βουλή των Κοινοτήτων, για το καλοκαίρι.

Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το όνομα του ανθρώπου που θα διαδεχθεί τον Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, έπειτα από διαδοχικούς γύρους ψηφοφοριών που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ