Βρετανία: Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η επίθεση στο μετρό ήταν έργο του Ισλαμικού Κράτους

Βρετανία: Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η επίθεση στο μετρό ήταν έργο του Ισλαμικού Κράτους Facebook Twitter
0

Η βρετανική αστυνομία και οι υπηρεσίες κατασκοπείας δεν έχουν βρει αποδείξεις ότι η βομβιστική επίθεση της περασμένης εβδομάδας σε συρμό του μετρό, στον σταθμό Πάρσονς Γκριν του Λονδίνου, διατάχθηκε ή οργανώθηκε από κάποια γνωστή οργάνωση, σύμφωνα με αμερικανικές και βρετανικές κυβερνητικές πηγές που έχουν γνώση των ερευνών.


Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε δύο άνδρες μετά την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 30 άνθρωποι, την περασμένη Παρασκευή. Μετά την επίθεση αυτή, το Amaq, το προπαγανδιστικό όργανο του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσε ότι οι τζιχαντιστές της οργάνωσης ανέλαβαν την ευθύνη.


Σήμερα ωστόσο, πέντε αμερικανικές και βρετανικές κυβερνητικές πηγές είπαν ότι είναι πιθανό η επίθεση αυτή να είναι «εμπνευσμένη» από το Ισλαμικό Κράτος, από το ευρύ δίκτυο προπαγανδιστικού υλικού και οδηγιών που έχει αναρτήσει η οργάνωση στο διαδίκτυο. Δεν έχουν βρεθεί όμως αποδείξεις για κάποια άμεση διασύνδεση της επίθεσης με το ΙΚ ή με κάποια άλλη εξτρεμιστική οργάνωση.


Η βρετανική αστυνομία ανακρίνει έναν 18χρονο που συνελήφθη στο λιμάνι του Ντόβερ το Σάββατο και έναν άλλο ύποπτο, έναν άνδρα 21 ετών που συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στο προάστιο Χούνσλοου του δυτικού Λονδίνου. Έγινε επίσης μια έρευνα σε μια ιδιοκτησία στο Σάνμπερι-ον-Τέιμς, μια κωμόπολη έξω από το Λονδίνο.


Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, το σπίτι στο Σάνμπερι-ον-Τέιμς ανήκει σε ένα ζευγάρι που είχε φιλοξενήσει εκατοντάδες παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και ανήλικων προσφύγων. Ένας τοπικός αξιωματούχος φέρεται να δήλωσε ότι ο 18χρονος είναι Ιρακινός και ότι έφτασε στη Βρετανία πριν από τρία χρόνια.


Πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι ο 21χρονος είναι Σύρος και ζει στη Βρετανία εδώ και αρκετά χρόνια.


Η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ είχε δηλώσει την Κυριακή ότι οι δύο συλλήψεις αποδεικνύουν ότι η επίθεση δεν ήταν έργο κάποιου «μοναχικού λύκου», αλλά ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις περί εμπλοκής του Ισλαμικού Κράτους στην υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM