Βραζιλία: Σάλος με τις δηλώσεις Μπολσονάρου υπέρ της παιδικής εργασίας

Βραζιλία: Σάλος με τις δηλώσεις Μπολσονάρου υπέρ της παιδικής εργασίας Facebook Twitter
3

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία έπειτα από δηλώσεις του προέδρου της χώρας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος υπερασπίσθηκε την παιδική εργασία προβάλλοντας το προσωπικό του παράδειγμα: «εργάσθηκα από την ηλικία των 8 ετών (...) και σήμερα είμαι αυτός που είμαι».

«Δείτε, το ότι εργάσθηκα στο αγρόκτημα στα 9 ή τα 10 μου, αυτό δεν με έβλαψε καθόλου. Όταν ένα παιδί ηλικίας 9 ή 10 ετών δουλεύει κάπου, υπάρχουν πάρα πολλοί για να καταγγείλουν την 'καταναγκαστική εργασία' ή την 'παιδική εργασία'. Όμως αν καπνίζει κρακ, κανένας δεν λέει τίποτε», δήλωσε την Πέμπτη ο ακροδεξιός πρόεδρος.

«Η εργασία δίνει αξιοπρέπεια στους άνδρες και στις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας», συνέχισε στην ζωντανή εβδομαδιαία εκπομπή του στο Facebook.

Την επομένη, σε μια επίσημη περίσταση, πρόσθεσε: «Εργάσθηκα από την ηλικία των 8 ετών φυτεύοντας καλαμπόκι, κόβοντας μπανάνες (...) ενώ παράλληλα σπούδαζα. Και σήμερα είμαι αυτός που είμαι. Δεν είναι δημαγωγία, είναι η αλήθεια».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν πολυάριθμα σχόλια οργισμένων χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα. «Είναι το καλύτερο παράδειγμα για να παρακινηθεί ένα παιδί να μην δουλεύει, αυτό θα το εμποδίσει να γίνει ένας ενήλικας όπως αυτός (ο Μπολσονάρου): με τόσο μίσος και ανικανότητα. Η θέση των παιδιών είναι στο σχολείο», αντέδρασε στο Twitter ο βουλευτής του αριστερού κόμματος PSOL Μαρτσέλο Φρέισο.

Η βραζιλιάνικη νομοθεσία απαγορεύει την εργασία στους κάτω των 16 ετών, εκτός από τους μαθητευόμενους, οι οποίοι μπορούν να αρχίζουν στα 14 τους. Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικών (IBGE), στη Βραζιλία εργάζονται σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ανήλικοι ηλικίας από 5 έως 17 ετών.

«Η αριστερά μου επιτίθεται επειδή υπερασπίζομαι την κουλτούρα της εργασίας για τα παιδιά μας από την πιο μικρή ηλικία. Αν είχα υπερασπιστεί την πρώιμη σεξουαλικότητα ή τη χρήση ναρκωτικών, οι οπαδοί της αριστεράς θα με λιβάνιζαν. Ιδού η αλήθεια!», έγραψε στο Twitter ο Μπολσονάρου.

Χθες, Παρασκευή, η υπουργός του για θέματα των Γυναικών και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η ευαγγελική πάστορας Νταμάρες Άλβες, επιχείρησε να βάλει ένα τέλος στην πολεμική. «Κοιτάξτε, η γενιά μας εργάσθηκε νωρίς, εγώ εργάσθηκα πολύ νωρίς, οι γονείς μας εργάσθηκαν πολύ νωρίς, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα αποποινικοποιήσουμε (την παιδική εργασία) (...) Είμαστε βέβαιοι πως η εργασία των παιδιών είναι παραβίαση δικαιωμάτων, πως δεν μπορεί να επιτραπεί», δήλωσε.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Διεθνή / ΕΕ: «Πράσινο φως» για το SAFE της ευρωπαϊκής άμυνας - Τι προβλέπεται για Τουρκία

Η ΕΕ εγκρίνει το SAFE, νέο χρηματοδοτικό εργαλείο 150 δισ. ευρώ για κοινές αμυντικές προμήθειες, ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας και στήριξη της Ουκρανίας – Ποιες χώρες συμμετέχουν και τι περιλαμβάνει
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Διεθνή / Η Γαλλία ξόδεψε 90.000 ευρώ για να «αποσιωπήσει» τις επιπτώσεις των πυρηνικών δοκιμών στη Γαλλική Πολυνησία

Η Γαλλική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (CEA) διέθεσε 90.000 ευρώ για να αντικρούσει έρευνα που υποστηρίζει ότι οι πυρηνικές δοκιμές στη Γαλλική Πολυνησία υπερεκτιμήθηκαν, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων
LIFO NEWSROOM
Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Διεθνή / Υεμένη: Σφοδρές αμερικανικές αεροπορικές επιθέσεις στη Σαναά - Πολίτες θύματα, οικογένειες ολόκληρες εκτοπισμένες

Η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη επιδεινώνεται, με εκατομμύρια εκτοπισμένα άτομα και εκατομμύρια άλλους να αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ας πρόσεχαν οι φίλοι Βραζιλιάνοι. Τον ψήφισαν γνωρίζοντας τις ακραίες απόψεις του. Πολύ αργά για σάλο και σοκ. Αυτά ισχύουν και για μας αύριο που σαν υπνωτισμένοι θα βγάλουμε μια νέα ισχυρή κυβέρνηση αλλά όταν μετά το 3μηνο αρχίσει να εφαρμόζει διάφορα περίεργα και αρχίζει να μας τσούζει ,μην βγει κανείς να πει δεν ήξερα ή παραπλανηθηκα. Αυτά ,γιατί οι τελευταιοι που φταινε ειναι οι πολιτικοι.