Βραζιλία: Ο ποδοσφαιριστής που σκότωσε τη σύντροφό του και υπέγραψε συμβόλαιο με ομάδα, επιστρέφει στη φυλακή

Βραζιλία: Ο ποδοσφαιριστής που σκότωσε τη σύντροφό του και υπέγραψε συμβόλαιο με ομάδα, επιστρέφει στη φυλακή Facebook Twitter
0

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας διέταξε την εκ νέου σύλληψη ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή ο οποίος καταδικάστηκε για τη δολοφονία της φίλης του, έπειτα απελευθερώθηκε πρόωρα και αμέσως μετά υπέγραψε συμβόλαιο με νέο σύλλογο.

Ο Μπρούνο Φερνάντες ντε Σούζα - ο οποίος υπήρξε ίνδαλμα κατά τη διάρκεια της περιόδου του ως τερματοφύλακας του δημοφιλούς συλλόγου Φλαμενγκό της Βραζιλίας - παραδόθηκε στην αστυνομία, δίνοντας τέλος στη δίμηνη ελευθερία του που δημιούργησε έντονη συζήτηση και πολλές αντιδράσεις στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Είχε υπηρετήσει λιγότερο από το ένα τρίτο της 22χρονης ποινής που του επέβαλε ένα κατώτερο δικαστήριο για την εμπλοκή του στο θάνατο της πρώην συντρόφου του και της μητέρας του παιδιού του Eliza Samudio. Αλλά, οι δικηγόροι εξασφάλισαν την απελευθέρωσή του τον Φεβρουάριο, επειδή τα δικαστήρια της χώρας είχαν αποτύχει για αρκετά χρόνια να αποφανθούν για την έφεσή του.

Βραζιλία: Ο ποδοσφαιριστής που σκότωσε τη σύντροφό του και υπέγραψε συμβόλαιο με ομάδα, επιστρέφει στη φυλακή Facebook Twitter
Η Eliza Samudio


Προκαλώντας οργή στην οικογένεια του θύματος. σε ακτιβιστές, οργανώσεις και πολλές γυναικείες ομάδες, ο Μπρούνο υπέγραψε στη συνέχεια διετές σύμβαση με το ποδοσφαιρικό σωματείο δεύτερης κατηγορίας Boa Esporte στο Minas Gerais.

Πολλοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν σε διαδηλώσεις, λέγοντας ότι η λέσχη ενέκρινε τη δολοφονία και τη βίας κατά των γυναικών στη Βραζιλία. Οι χάκερ δημοσίευσαν καταγγελίες στην ιστοσελίδα του συλλόγου και αρκετοί χορηγοί εγκατέλειψαν την ομάδα μετά την αμφιλεγόμενη μεταγραφή.

Αλλά ο ποδοσφαιριστής είχε και πολλούς οπαδούς στο πλήθος, οι οποίοι φώναζαν «Είμαστε όλοι Μπρούνο», παρά τη μαρτυρία που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι ο ήρωάς τους είχε συνωμοτήσει με τους φίλους του για να σκοτώσουν την Samudio και να δώσουν στα σκυλιά του τη σορό της.

Τελικά έπαιξε πέντε αγώνες πριν ο γενικός εισαγγελέας Ροντρίγκο Γιάνοτ ζητήσει με επιτυχία να αρθεί η απελευθέρωσή του.

Ο Μπρούνο τώρα κρατείται σε κέντρο κράτησης στη Santa Luiza. Η Σόνια Μούρα, μητέρα της Ελίζα Σαμουδιά, δήλωσε ευτυχής με τα νέα. «Αισθάνομαι ανακουφισμένη επειδή ήταν αποκρουστικός ο τρόπος που είχε βγει από τη φυλακή γελώντας», είπε σε τοπικά ΜΜΕ.

Ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση. «Ο Μπρούνο είναι, όπως και εγώ, εξοργισμένος και απογοητευμένος», είπε, αλλά προέβλεψε ότι τι συμβόλαιό του θα ακυρωθεί.

Όλο το ιστορικό του στυγερού εγκλήματος ΕΔΩ...>>>

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM