Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου διορίζει τον γιο του πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου διορίζει τον γιο του πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου επιβεβαίωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν επίσημα τη συγκατάθεσή τους για τον διορισμό του γιου του Εντουάρντου ως πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος και είμαι βέβαιος ότι οι φιλικοί και εμπορικοί δεσμοί θα ενισχυθούν χάρη στον Εντουάρντου», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε μια αυτοσχέδια συνέντευξη Τύπου εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου Αλβοράντα στην Μπραζίλια. Η Βραζιλία έλαβε από τις αμερικανικές αρχές μια «συγκατάθεση», ένα είδος προαπαιτούμενης άδειας που επιτρέπει τώρα στον πρόεδρο της Βραζιλίας να διορίσει επίσημα πρεσβευτή τον 35χρονο γιο του.

Όμως για να αποκτήσει αυτό το περίβλεπτο πόστο ο Εντουάρντου Μπολσονάρου, που είναι σήμερα βουλευτής, ο διορισμός του θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία. «Δεν πιεζόμαστε (να στείλουμε τον διορισμό στη Γερουσία), είμαστε ήρεμοι», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, ο οποίος είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι έχει «τη βεβαιότητα» πως η Άνω Βουλή θα υποδεχθεί ευνοϊκά τον διορισμό αυτό.

Επιστολή Τραμπ

Ο πρόεδρος Μπολσονάρου αποκάλυψε επίσης πως ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ είχε στείλει μια «προσωπική, χειρόγραφη» επιστολή εγκρίνοντας τον διορισμό του Εντουάρντου Μπολσονάρου. Στις 30 Ιουλίου, ο Τραμπ είχε πει ότι η εγκατάσταση στην Ουάσινγκτον του γιου του προέδρου Μπολσονάρου θα ήταν «ένας πολύ καλός διορισμός», χαρακτηρίζοντας τον τελευταίο «αξιόλογο».

«Δεν θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θα ήταν νεποτισμός», είχε προσθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει αναθέσει στην κόρη του Ιβάνκα και στον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ καθήκοντα συμβούλων.

Τι ισχυρίζεται ο Εντουάρντου Μπολσονάρου

Ο Εντουάρντου Μπολσονάρου υπεραμύνθηκε στα μέσα Ιουλίου της καταλληλότητάς του για τη θέση αυτή, αφού δέχθηκε πολυάριθμες επικρίσεις. «Ήδη συμμετείχα σε ανταλλαγές, έχω ψήσει χάμπουργκερ» στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους. Πτυχιούχος Νομικής, συμμετείχε το 2004-2005 στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγών με τον τίτλο "Work experience" (Εργασιακή Εμπειρία), σύμφωνα με το βιογραφικό του σημείωμα που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο βουλευτής, που έχει έναν ρόλο ενδιάμεσου ανάμεσα στην κυβέρνηση του πατέρα του και τους εκπροσώπους της παγκόσμιας νεοφιλελεύθερης παράταξης, είχε αποκαλύψει τον Μάρτιο στο Twitter ότι όταν ήταν νέος είχε εργαστεί «κάνοντας τη λάντζα με Μεξικανούς και Περουβιάνους σε μια κουζίνα περικυκλωμένη από το χιόνι στο Μέιν και το Κολοράντο».

Ο Εντουάρντου Μπολσονάρου ήταν ο μοναδικός Βραζιλιάνος εκπρόσωπος που συμμετείχε τον Μάρτιο μαζί με τον πατέρα του σε μια ιδιωτική συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου∙ ακόμη και ο Βραζιλιάνος υπουργός Εξωτερικών, Ερνέστου Αραούζου, είχε φύγει για ταξίδι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης και Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ κοντά σε μια ιστορική συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία της προεδρίας του: συμφωνία ειρήνης Ισραήλ–Χαμάς - Όμηροι, εκεχειρία και πολιτικές ισορροπίες καθορίζουν το αποτέλεσμα
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Διεθνή / Το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε: «Μπριζόλα», «μπιφτέκι», «λουκάνικο» είναι λέξεις μόνο για κρέας

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης όρων όπως «μπιφτέκι», «μπριζόλα» και «λουκάνικο» για φυτικά προϊόντα - Αγρότες υπέρ, καταναλωτές και βιομηχανία τροφίμων κατά — Τι σημαίνει η απόφαση για την αγορά vegan τροφίμων στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM
Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε και παρενοχλούσε τους γονείς του αγνοούμενου κοριτσιού

Διεθνή / Μαντλίν ΜακΚάν: Ξεκίνησε η δίκη της 24χρονης που παρίστανε το αγνοούμενο κορίτσι

Τον Απρίλιο του 2024, η Τζούλια Βάντελτ τηλεφώνησε περισσότερες από 60 φορές σε μία ημέρα στους γονείς της Μαντλίν - «Δώστε μου μία ευκαιρία, δεν είμαι ψεύτρα», εκλιπαρούσε σε ένα μήνυμα που είχε αφήσει στον τηλεφωνητή της οικογένειας
LIFO NEWSROOM
Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Διεθνή / Εκεχειρία στη Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν μετά από δύο χρόνια πολέμου - Τι περιλαμβάνει η πρώτη φάση

Μετά από δύο χρόνια αιματηρού πολέμου, Ισραήλ και Χαμάς καταλήγουν σε συμφωνία εκεχειρίας με μεσολάβηση του Ντόναλντ Τραμπ - Όλοι οι όμηροι απελευθερώνονται, αρχίζει η απόσυρση του ισραηλινού στρατού και ανοίγει ο δρόμος για ειρήνη στη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM
Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διεθνή / Διαδηλώσεις στο Εκουαδόρ: Οργή για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων

Διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο του Προέδρου του Ισημερινού, Ντάνιελ Νόμποα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για την κατάργηση της επιδότησης καυσίμων. Πέντε άτομα συνελήφθησαν και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεχίζεται.
LIFO NEWSROOM
Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Διεθνή / Ιλαρία Σάλις: Από τα ουγγρικά κελιά στο Ευρωκοινοβούλιο - Το σύμβολο της μάχης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη

Στις 23 Σεπτεμβρίου 2025, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με οριακή πλειοψηφία υπέρ της διατήρησης της ασυλίας της, απορρίπτοντας το αίτημα των ουγγρικών αρχών για άρση της
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM