Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου διορίζει τον γιο του πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου διορίζει τον γιο του πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου επιβεβαίωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν επίσημα τη συγκατάθεσή τους για τον διορισμό του γιου του Εντουάρντου ως πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος και είμαι βέβαιος ότι οι φιλικοί και εμπορικοί δεσμοί θα ενισχυθούν χάρη στον Εντουάρντου», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε μια αυτοσχέδια συνέντευξη Τύπου εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου Αλβοράντα στην Μπραζίλια. Η Βραζιλία έλαβε από τις αμερικανικές αρχές μια «συγκατάθεση», ένα είδος προαπαιτούμενης άδειας που επιτρέπει τώρα στον πρόεδρο της Βραζιλίας να διορίσει επίσημα πρεσβευτή τον 35χρονο γιο του.

Όμως για να αποκτήσει αυτό το περίβλεπτο πόστο ο Εντουάρντου Μπολσονάρου, που είναι σήμερα βουλευτής, ο διορισμός του θα πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία. «Δεν πιεζόμαστε (να στείλουμε τον διορισμό στη Γερουσία), είμαστε ήρεμοι», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, ο οποίος είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα ότι έχει «τη βεβαιότητα» πως η Άνω Βουλή θα υποδεχθεί ευνοϊκά τον διορισμό αυτό.

Επιστολή Τραμπ

Ο πρόεδρος Μπολσονάρου αποκάλυψε επίσης πως ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ είχε στείλει μια «προσωπική, χειρόγραφη» επιστολή εγκρίνοντας τον διορισμό του Εντουάρντου Μπολσονάρου. Στις 30 Ιουλίου, ο Τραμπ είχε πει ότι η εγκατάσταση στην Ουάσινγκτον του γιου του προέδρου Μπολσονάρου θα ήταν «ένας πολύ καλός διορισμός», χαρακτηρίζοντας τον τελευταίο «αξιόλογο».

«Δεν θεωρώ ότι κάτι τέτοιο θα ήταν νεποτισμός», είχε προσθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος έχει αναθέσει στην κόρη του Ιβάνκα και στον γαμπρό του Τζάρεντ Κούσνερ καθήκοντα συμβούλων.

Τι ισχυρίζεται ο Εντουάρντου Μπολσονάρου

Ο Εντουάρντου Μπολσονάρου υπεραμύνθηκε στα μέσα Ιουλίου της καταλληλότητάς του για τη θέση αυτή, αφού δέχθηκε πολυάριθμες επικρίσεις. «Ήδη συμμετείχα σε ανταλλαγές, έχω ψήσει χάμπουργκερ» στις Ηνωμένες Πολιτείες, είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους. Πτυχιούχος Νομικής, συμμετείχε το 2004-2005 στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγών με τον τίτλο "Work experience" (Εργασιακή Εμπειρία), σύμφωνα με το βιογραφικό του σημείωμα που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο βουλευτής, που έχει έναν ρόλο ενδιάμεσου ανάμεσα στην κυβέρνηση του πατέρα του και τους εκπροσώπους της παγκόσμιας νεοφιλελεύθερης παράταξης, είχε αποκαλύψει τον Μάρτιο στο Twitter ότι όταν ήταν νέος είχε εργαστεί «κάνοντας τη λάντζα με Μεξικανούς και Περουβιάνους σε μια κουζίνα περικυκλωμένη από το χιόνι στο Μέιν και το Κολοράντο».

Ο Εντουάρντου Μπολσονάρου ήταν ο μοναδικός Βραζιλιάνος εκπρόσωπος που συμμετείχε τον Μάρτιο μαζί με τον πατέρα του σε μια ιδιωτική συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου∙ ακόμη και ο Βραζιλιάνος υπουργός Εξωτερικών, Ερνέστου Αραούζου, είχε φύγει για ταξίδι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν πετύχει το πραξικόπημα με τη Λίσα Κουκ οι διορισμένοι του Τραμπ θα μπορούσαν ελέγχουν τη Fed για δεκαετίες

Διεθνή / Αν πετύχει το πραξικόπημα με τη Λίσα Κουκ οι διορισμένοι του Τραμπ θα μπορούσαν ελέγχουν τη Fed για δεκαετίες

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιχειρεί να απομακρύνει μέλη της Fed και να τοποθετήσει πιστούς συνεργάτες - Τι σημαίνει η κίνηση αυτή για την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας και τα επιτόκια
LIFO NEWSROOM
Η βίλα των διαβόητων πάρτι «μπουνγκα μπουνγκα» του Μπερλουσκόνι βγαίνει προς πώληση

Διεθνή / Η βίλα των διαβόητων πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι βγαίνει προς πώληση

Η αξία του ακινήτου εκτιμάται γύρω στα 500 εκατ. ευρώ και αν επιτευχθεί πώληση σε αυτή την τιμή, θα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ακριβότερες ιδιωτικές κατοικίες παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Ζοχράν Μαμντάνι: Ο «αυτοαπασχολούμενος ράπερ» που διεκδικεί τη δημαρχία της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Μαμντάνι ή «αυτοαπασχολούμενος ράπερ»: Η καλλιτεχνική ταυτότητα του μεγάλου φαβορί για τη δημαρχία στη Νέα Υόρκη

Ο πιθανός επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης που κάποτε ράπαρε για την κοινή του καταγωγή «με ένα τσαπάτι» - Η σχέση του με την Τέχνη και οι συνεργασίες του
LIFO NEWSROOM
Μητρότητα στο μέτωπο: Ουκρανές έγκυες που πολεμούν για τη χώρα και τα παιδιά τους

Διεθνή / Μητρότητα στο μέτωπο: Ουκρανές έγκυες που πολεμούν για τη χώρα και τα παιδιά τους

Στον πόλεμο στην Ουκρανία, γυναίκες στρατιώτες συνεχίζουν να υπηρετούν ακόμη και κατά την εγκυμοσύνη τους, αντιμετωπίζοντας κινδύνους, έλλειψη υποστήριξης και σεξισμό, για το μέλλον της χώρας και των παιδιών τους
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όπως όλα δείχνουν παίρνει τον ρόλο του ως πατέρας του μελλοντικού βασιλιά τόσο σοβαρά, όσο και τον ρόλο του ως μελλοντικός βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Διεθνή / Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Η κυβέρνηση Ζελένσκι χαλαρώνει τον κανόνα που απαγόρευε την έξοδο ανδρών από την Ουκρανία - Τι ισχύει για τους 18-22 ετών, οι ανησυχίες για τη μετανάστευση νέων και το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση
LIFO NEWSROOM