Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο έκανε ανασχηματισμό, καθώς αυξάνεται η πίεση λόγω κορωνοϊού

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο έκανε ανασχηματισμό, καθώς αυξάνεται η πίεση λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρο αντικατέστησε έξι υπουργούς του, στον ευρύτερο ανασχηματισμό που έχει κάνει έως τώρα, καθώς αυξάνεται η πίεση για τον τρόπο που διαχειρίζεται την πανδημία.

 

Τρεις υπουργοί απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση, ενώ άλλοι άλλαξαν πόστο. Ανάμεσα σε αυτούς που έφυγαν είναι ο υπουργός Εξωτερικών Ερνέστο Αραούζο, που είχε δεχθεί πολλά βέλη από βουλευτές για την αποτυχία του να εξασφαλίσει περαιτέρω δόσεις εμβολίων από την Κίνα και τις ΗΠΑ.

 

Ο Μπολσονάρο κάλυψε την απώλεια του Αραούζο- ενός εκ των πιο πιστών συμμάχων του που δεχόταν επικρίσεις εδώ και εβδομάδες- βάζοντας άλλους υποστηρικτές του στο υπουργικό συμβούλιο. Ο πρόεδρος έκανε τον προσωπάρχη του- τον στρατηγό Βάλτερ Μπράγκα Νέτο- υπουργό Άμυνας, ενώ διόρισε επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης τον διοικητή της αστυνομίας Άντερσον Τόρες, στενό φίλο της οικογένειας Μπολσονάρο.

 

«Ο Μπολσονάρο είναι υπό τεράστια πίεση και αντέδρασε για να ανακτήσει το πολιτικό αφήγημα. Η αλλαγή στο υπουργείο Άμυνας ήταν εντελώς απροσδόκητη και προκάλεσε μεγάλη σύγχυση», σχολίασε ο Κρέομαρ ντε Σούζα, ιδρυτής του Dharma Political Risk and Strategy.

 

Μέχρι τη στιγμή του ανασχηματισμού, δεν υπήρχαν πληροφορίες περί αντικατάστασης του Φερνάντο Αζεβέδο ε Σίλβα, ή για δυσαρέσκεια στο πρόσωπό του, σημειώνει το Reuters. Στη θέση του στο υπουργείο Άμυνας ο Μπολσονάρο τοποθέτησε τον Βάλτερ Μπράγκα Νέτο, έναν από τους πολλούς στρατηγούς που μετακινήθηκαν στον στενό κύκλο της κυβέρνησης. Ένας άλλος στρατηγός, ο Λουίζ Εδουάρδο Ράμος, αναλαμβάνει προσωπάρχης.

 

Όσο για το υπουργείο Εξωτερικών, το αναλαμβάνει ο Κάρλος Αλμπέρτο Φράνκο Φράνσα, διπλωμάτης που είναι στον κύκλο του Μπολσονάρο.

 

Η Βραζιλία βιώνει αυτή την περίοδο τη χειρότερη φάση της πανδημίας, με πάνω από 3.000 νεκρούς την ημέρα από κορωνοϊό. Πρόκειται για τη χώρα που έχει υποστεί το δεύτερο χειρότερο πλήγμα παγκοσμίως από την πανδημία, πίσω από τις ΗΠΑ.

 

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ