Βραζιλία: Ο κατηγορούμενος για δωροδοκία πρόεδρος της χώρας δεν θα πάει στους G20

Βραζιλία: Ο κατηγορούμενος για δωροδοκία πρόεδρος της χώρας δεν θα πάει στους G20 Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ, που είναι αντιμέτωπος με μια σοβαρή πολιτική κρίση στη χώρα του καθώς του έχουν απαγγελθεί επισήμως κατηγορίες για δωροληψία, δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο της Ομάδας των 20 (G20) στο Αμβούργο στις 7 και 8 Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία.

 

«Ο πρόεδρος αποφάσισε να μην συμμετάσχει στη G20», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Ο Τέμερ συμμετείχε πέρυσι στην αντίστοιχη σύνοδο που είχε πραγματοποιηθεί στην Κίνα μόλις λίγες ημέρες αφότου ανέλαβε την προεδρία της Βραζιλίας μετά την αποπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ.

 

Τη Δευτέρα ο γενικός εισαγγελέας Ροντρίγο Ζανότ απήγγειλε επισήμως κατηγορίες για παθητική δωροληψία εναντίον του Τέμερ, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην Ιστορία της Βραζιλίας και ενδέχεται να σημάνει το τέλος της προεδρίας του.

 

Την Τρίτη ο πρόεδρος της Βραζιλίας χαρακτήρισε «μυθεύματα» τις κατηγορίες, επικρίνοντας την απουσία «συγκεκριμένων αποδείξεων».

 

Χθες Τετάρτη ο Τέμερ επέλεξε τη δικαστή Ρακέλ Ντοτζ για να αντικαταστήσει τον Ζανότ, η δεύτερη θητεία του οποίου λήγει στις 17 Σεπτεμβρίου και ο ίδιος έχει ανακοινώσει ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει στη θέση αυτή.

 

Εξάλλου τα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας μετέδωσαν χθες ότι έγινε «μια απόπειρα εισβολής» στην προεδρική κατοικία, στην οποία όμως δεν διαμένει ο Τέμερ από τον Μάρτιο.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ