Βραζιλία: Έμπορος ναρκωτικών μεταμφιέστηκε στη 19χρονη κόρη του για να δραπετεύσει από την φυλακή

Βραζιλία: Έμπορος ναρκωτικών μεταμφιέστηκε στη 19χρονη κόρη του για να δραπετεύσει από την φυλακή Facebook Twitter
0

Ένας έμπορος ναρκωτικών στη Βραζιλία μεταμφιέστηκε στην 19χρονη κόρη του στην προσπάθειά του να δραπετεύσει από την φυλακή.

Οι αρχές στη φυλακή του Ρίο Ντε Τζανέιρο δημοσίευσαν ένα βίντεο που δείχνει τον κρατούμενο να φοράει περούκα, μάσκα σιλικόνης, σουτιέν και ένα στενό μπλουζάκι. Το βίντεο δείχνει τον 42χρονο να αφαιρεί ένα προς ένα τα αντικείμενα, αποκαλύπτοντας το παράστημά του, που μοιάζει πολύ με εκείνο της κόρης του.


Αξιωματούχοι δήλωσαν πως η κόρη είναι επίσης αντιμέτωπη με κατηγορίες καθώς βοήθησε στην απόδρασή του. Σύμφωνα με τους ίδιους, η 19χρονη είχε πάει στην φυλακή για να επισκεφθεί τον πατέρα της, Clauvino da Silva, όπου κρατείτο μετά την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης 73 ετών και 10 μηνών.

Ο 42χρονος είχε σκοπό να αφήσει την κόρη του πίσω στην φυλακή ενώ εκείνος θα δραπέτευε, υποδυόμενος την 19χρονη.  Ωστόσο οι φύλακες δεν εξαπατήθηκαν από την αυτοσχέδια μεταμφίεσή του και τον επέστρεψαν άμεσα στο κελί του.

Η κόρη του επίδοξου δραπέτη και επτά ακόμη άτομα που είχαν επισκεφτεί πρόσφατα τον Silva ανακρίνονται από τις αρχές. Στην φυλακή πιστεύουν πως όλοι τους έχουν εμπλακεί στην προσπάθεια του 42χρονου να μεταμφιεστεί, δίνοντας του τα αντικείμενα που χρειαζόταν. Μάλιστα υποπτεύονται πως κάποιος από αυτούς, συγκεκριμένα μια έγκυος γυναίκα που δεν πέρασε από έλεγχο, είχε κρύψει την περούκα και τα γυαλιά που χρησιμοποίησε ο Silva.

Βραζιλία: Έμπορος ναρκωτικών μεταμφιέστηκε στη 19χρονη κόρη του για να δραπετεύσει από την φυλακή Facebook Twitter
Βραζιλία: Έμπορος ναρκωτικών μεταμφιέστηκε στη 19χρονη κόρη του για να δραπετεύσει από την φυλακή Facebook Twitter

Να σημειωθεί πως αυτή δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια απόδρασης του 42χρονου, καθώς το ίδιο είχε αποπειραθεί να κάνει και το 2013, μαζί τότε με άλλα 12 άτομα. Σύμφωνα με τις αρχές, μετά και την δεύτερη απόπειρα αναμένεται να μεταφερθεί σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM