Βραζιλία: 4 μετανάστες κρύβονταν σε πηδάλιο πλοίου για 13 μέρες

Βραζιλία: 4 μετανάστες κρύβονταν σε πηδάλιο πλοίου για 13 μέρες Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter / Policia Federal
0

Τέσσερις άνθρωποι διασώθηκαν στα ανοικτά της Βραζιλίας, όταν διαπιστώθηκε πως είχαν επιβιβαστεί λαθραία σε φορτηγό πλοίο που είχε αναχωρήσει από τη Νιγηρία και πέρασαν 13 μέρες στη θάλασσα, κρυμμένοι σε κοιλότητα ανάμεσα στο κύτος και στο πηδάλιο.

«Τέσσερις παράτυποι μετανάστες βρίσκονταν σε διαμέρισμα πάνω στο πηδάλιο» του πλοίου, ανέφερε χαρακτηριστικά η ομοσπονδιακή αστυνομία της Βραζιλίας σε δελτίο Τύπου για την επιχείρηση διάσωσης που διεξήχθη τη Δευτέρα κοντά στις ακτές της πολιτείας Εσπίριτου Σάντου (νοτιοανατολικά).

Οπτικό υλικό που δημοσιοποίησε η ομοσπονδιακή αστυνομία εικονίζει τους άνδρες καθισμένους στην τιμονιέρα, ανάμεσα στο κύτος και το πηδάλιο. Σημειώνεται πως το συγκεκριμένο τμήμα του πλοίου πολύ συχνά βρίσκεται κάτω από το νερό, με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να αποπειραθεί να ταξιδέψει κανείς με αυτό τον τρόπο δυο εβδομάδες στον Ατλαντικό.

«Εντοπίστηκαν από μέλη του πληρώματος» του σκάφους υπό σημαία Λιβερίας, που «απέπλευσε από το Λάγκος την 27η Ιουνίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στη βραζιλιάνικη αστυνομία δήλωσε χθες Τρίτη ότι και οι τέσσερις είναι «καλά στην υγεία τους» και «έχουν τραφεί καλά». «Παραμένουν υπ’ ευθύνη της αρχής για την ασφάλεια στη θάλασσα (Agência Marítima) ωσότου επιστραφούν στη χώρα καταγωγής τους», διευκρίνισε η βραζιλιάνικη ομοσπονδιακή αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

Παρόμοιο συμβάν είχε καταγραφτεί τον Νοέμβριο του 2022, όταν τρεις παράτυποι μετανάστες από το Λάγκος έφθασαν στα Κανάρια Νησιά (Ισπανία) έπειτα από περίπλου 11 ημερών κρυμμένοι πάνω στο πηδάλιο φορτηγού πλοίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM