Βουνό από απόβλητα μόδας στην έρημο της Χιλής - Είναι ορατό από το διάστημα

Fast Fashion: Βουνό από απόβλητα μόδας είναι ορατό από το διάστημα Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram/skyfi.app
0

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τη σημασία που έχει το upcycling όσον αφορά στη μόδα, καθώς στην έρημο Ατακάμα της βόρειας Χιλής έχει συσσωρευτεί ένα βουνό - κυριολεκτικά - από πεταμένα ρούχα.

Ο σωρός των 60.000 τόνων είναι τόσο μεγάλος, που είναι ορατός και από το διάστημα. Και, δυστυχώς, συνεχίζει να μεγαλώνει.

Το καρέ τραβήχτηκε και μοιράστηκε από τον πάροχο δορυφορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης SkyFi και αποτελεί την πλέον ισχυρή απόδειξη των αποτελεσμάτων της βιομηχανίας γρήγορης μόδας, η οποία λέγεται ότι παράγει περίπου 92 εκατομμύρια τόνους αποβλήτων ετησίως.

Στον πελώριο όγκο υπάρχουν πεταμένα ρούχα, μπότες του σκι και κάθε άλλο λογής ενδύματα, τα περισσότερα εκ των οποίων κατασκευάστηκαν στην Κίνα ή το Μπαγκλαντές και στάλθηκαν στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία για λιανική πώληση.

Τα απορρίμματα δεν μπορούν να σταλούν στις δημοτικές χωματερές καθώς δεν είναι βιοδιασπώμενα και περιέχουν χημικές ουσίες και όλα καταλήγουν στην Ατακάμα, όπως σημείωσε ο ιδρυτής της εταιρείας ανακυκλωμένων υφασμάτων EcoFibre.

Σε σχόλιό της η SkyFi επεσήμανε πως η εικόνα «βάζει τα πράγματα σε προοπτική».  «Το μέγεθος του σωρού και η ρύπανση που προκαλεί είναι ορατά από το διάστημα, καθιστώντας σαφές ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή στη βιομηχανία της μόδας» συμπλήρωσε. 

Παρατήρησε, παράλληλα, πως εικόνες, όπως αυτή, μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν προβλήματα που έχουν ξεφύγει κάθε ελέγχου.  

Με πληροφορίες από Design Taxi

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

Διεθνή / Η Καμάλα Χάρις δηλώνει ότι σκοπεύει να κερδίσει την υποψηφιότητα για την προεδρία

«Τους τελευταίους μήνες, ταξίδεψα σε όλη τη χώρα, μιλώντας με Αμερικανούς για την ξεκάθαρη επιλογή που έχουμε σε αυτήν την σημαντική εκλογική αναμέτρηση» δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM