Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συγκαλεί έκτακτο συνέδριο - Το βιοτικό επίπεδο «δεν βελτιώθηκε σημαντικά»

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συγκαλεί έκτακτο συνέδριο - Το βιοτικό επίπεδο «δεν βελτιώθηκε σημαντικά» Facebook Twitter
0

Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν παραδέχθηκε «αδυναμίες» και συγκάλεσε έκτακτο συνέδριο του Κόμματος των Εργατών, για τον Ιανουάριο, ώστε να καθοριστεί ένα πενταετές σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομίας.


Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας του Κόμματος των Εργατών, όπου ο Κιμ αναφέρθηκε στις «αδυναμίες και τα επιτεύγματα» του καθεστώτος μετά τη διεξαγωγή του προηγούμενου συνεδρίου το 2016. 


Η συνεδρίαση αυτή κατέληξε απερίφραστα στο συμπέρασμα πως «οι στόχοι της βελτίωσης της οικονομικής κατάστασης της χώρας καθυστέρησαν σοβαρά» και πως το βιοτικό επίπεδο δεν «βελτιώθηκε σημαντικά», όπως μετέδωσε το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.


Κατά τη συνεδρίαση εξετάσθηκε ιδιαίτερα «η κατάσταση στην περιοχή που περιβάλλει την κορεατική χερσόνησο» καθώς και «οι απροσδόκητες και αναπόφευκτες προκλήσεις σε διάφορους τομείς».


Η βορειοκορεατική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλαπλές κυρώσεις εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας, οι οποίες έχουν επιβληθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, μέχρις ότου η Πιονγιάνγκ σταματήσει το πυρηνικό και το πυραυλικό προγράμματά της που είχαν προχωρήσει γρήγορα υπό την ηγεσία του Κιμ.


Η ομολογία αυτή «έχει στόχο να δικαιολογήσει την αναμενόμενη αποτυχία του καθεστώτος να επιτύχει τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει προηγουμένως», εξήγησε στο AFP ο Χονγκ Μιν, αναλυτής του Κορεατικού Ινστιτούτου για την Εθνική Ενοποίηση.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η ημερομηνία που επελέγη για το συνέδριο αυτό, το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο - πολύ κοντά στην ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων του νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου - αποτελεί ένα ξεχωριστό μήνυμα.


Κατά τον Μιν, η Βόρεια Κορέα αφήνει έτσι να εννοηθεί πως, «όποιος κι αν είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών, ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να επιταχύνει τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας συμφωνίας» για τον τερματισμό του βορειοκορεατικού πυρηνικού προγράμματος, με αντάλλαγμα την άρση των διεθνών οικονομικών κυρώσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ