Bitcoin: Χάθηκαν 300 δισ. δολάρια καθώς «κατεβάζουν» διακόπτες οι miners στην Κίνα

Bitcoin: Χάθηκαν 300 δισ. δολάρια καθώς κατεβάζουν διακόπτες οι miners στην Κίνα Facebook Twitter
PIXABAY
0

Oι αρχές της Κίνας σφίγγουν τον κλοιό γύρω από τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν σχεδόν 300 δισ. δολάρια στην αγορά από την Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία ένα ακόμα μεγάλο κέντρο εξόρυξης (mining) bitcoin διέταξε τους miners να σταματήσουν τη δραστηριότητά τους.

Σήμερα, το bitcoin χάνει περίπου 6,6% στα 32.735 δολάρια, έχοντας φτάσει νωρίτερα έως το χαμηλό των 31.179 δολαρίων.

Τις τελευταίες ημέρες, η Κίνα εντείνει τις προσπάθειές της να ελέγξει τις δραστηριότητες mining στη χώρα, με τις αρχές στην επαρχία Σιτσουάν να δίνουν εντολή στους miners κρυπτονομισμάτων να διακόψουν τις δραστηριότητές τους.

Σημειώνεται ότι η Κίνα είχε απαγορεύσει τα τοπικά χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων το 2017, αναγκάζοντάς τα να μεταφερθούν εκτός συνόρων. Όμως, αυτό δεν απέτρεψε τους Κινέζους traders από το να αγοράζουν και να πωλούν ψηφιακά νομίσματα.

Με πληροφορίες από CNBC και moneyreview

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM