Βηρυτός: Ηλικιωμένη παίζει πιάνο στο κατεστραμμένο από την έκρηξη σπίτι της [ΒΙΝΤΕΟ]

Βηρυτός: Ηλικιωμένη παίζει πιάνο στο κατεστραμμένο από την έκρηξη σπίτι της [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
0

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται μία ηλικιωμένη γυναίκα να παίζει πιάνο, στο κατεστραμμένο από τη φονική έκρηξη σπίτι της, στη Βηρυτό

«Η πόλη δεν παραιτείται και συνεχίζει να αναγεννάται από τις στάχτες της», έγραψε μεταξύ άλλων στη συνοδευτική λεζάντα η δημοσιογράφος Joyce Karam που ανέδειξε το βίντεο στο Twitter. Στο βίντεο φαίνεται η ηλικιωμένη γυναίκα να εκτελεί με ηρεμία το «Auld Lang Syne» στο πιάνο ανάμεσα στα συντρίμμια. Ακούγονται φωνές και ο ήχος από το μάζεμα σπασμένων γυαλιών. 

Σύμφωνα με το ABC η εγγονή της γυναίκα ανέφερε ότι η ηλικιωμένη «έδιωχνε τον πόνο της» σε μία στιγμή «ομορφιάς μέσα στις στάχτες».

 

Τουλάχιστον 250.000 άστεγοι 

Εκατοντάδες Λιβανέζοι προσφέρουν καταφύγιο σε εντελώς άγνωστους σε αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι έχασαν τα σπίτια τους από την καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης, τουλάχιστον 250.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι. Στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας το χάσταγκ #OurHomesAreOpen στα αραβικά και τα αγγλικά, πολλοί χρήστες προσφέρουν ένα κρεβάτι ή και ένα σπίτι που έχουν και δεν το κατοικούν, στα θύματα.

Ο κυβερνήτης της Βηρυτού δήλωσε χθες στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadath TV ότι οι συνολικές ζημίες μετά την έκρηξη στη Βηρυτό της 4ης Αυγούστου ενδέχεται να ανέλθουν σε 10-15 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ εξήγησε πως ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει τόσο τις άμεσες όσο και τις έμμεσες απώλειες που σχετίζονται με την επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο κυβερνήτης ανέφερε επίσης στο Al Hadath TV ότι οι ποσότητες του διαθέσιμου σίτου είναι αυτή τη στιγμή περιορισμένες και πιστεύει πως χωρίς διεθνή παρέμβαση ενδέχεται να ξεσπάσει κρίση στη χώρα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 135, ενώ περίπου 5000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και δεκάδες άλλοι εξακολουθούν και αγνοούνται.

Με πληροφορίες από New York Post/The National/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Thomson Reuters Foundation 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ