ΤΩΡΑ!

Βιέννη: Ακυρώθηκαν και οι τρεις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ μετά τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης

Βιέννη: Ακυρώθηκαν και οι τρεις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ μετά τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης Facebook Twitter
Τέιλορ Σουίφτ/ Φωτ.: EPA
0

Το βράδυ της Τετάρτης, οι αυστριακές αρχές πήραν την απόφαση να ακυρώσουν τις τρεις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη που θα διεξάγονταν την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, για λόγους ασφαλείας. 

Όλα ξεκίνησαν όταν συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία φέρεται να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε κάποια από τις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ. Οι αρχές, αν και αρχικά ενημέρωναν το κοινό ότι θα εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας, εν τέλει ανακοίνωσαν ότι οι συναυλίες δεν θα πραγματοποιηθούν. 

Ένας 19χρονος, ο οποίος είχε ορκιστεί πίστη στο ISIS «τις τελευταίες εβδομάδες», συνελήφθη σήμερα, όπως  ανέφερε ο επικεφαλής ασφαλείας της Αυστρίας, Franz Ruf, σε συνέντευξη Τύπου. Ένα δεύτερο άτομο, το οποίο φέρεται να είχε επαφές με τον ύποπτο, συνελήφθη επίσης. 

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται πως «λόγω επιβεβαίωσης από κυβερνητικούς αξιωματούχους για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση στο Στάδιο Ernst Happel, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να ακυρώσουμε τις τρεις προγραμματισμένες συναυλίες για την ασφάλεια όλων».

Τον Νοέμβριο του 2020, ένας καταδικασμένος υποστηρικτής του ISIS πραγματοποίησε ένοπλη επίθεση στο κέντρο της Βιέννης, σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας 23 άλλους πριν η αστυνομία τον σκοτώσει. Αυτή ήταν η πρώτη θανατηφόρα τζιχαντιστική επίθεση στη χώρα.

Με πληροφορίες από BBC


 

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΚΟΥΒΑ

Διεθνή / «Να προσέχουν»: Γιατί ο Τραμπ απειλεί Κολομβία και Κούβα μετά την επίθεση στη Βενεζουέλα

Έκκληση από τον πρόεδρο της Κούβας, προς τις χώρες της Λατινικής Αμερικής να «συσπειρωθούν» απέναντι στις ΗΠΑ - «Κούβα και Βενεζουέλα, μία σημαία! Κάτω ο ιμπεριαλισμός!»
THE LIFO TEAM
New York Times: Η επίθεση Τραμπ στη Βενεζουέλα είναι παράνομη και ωθεί τις ΗΠΑ σε διεθνή κρίση

Διεθνή / New York Times: Η επίθεση Τραμπ στη Βενεζουέλα είναι παράνομη και ωθεί τις ΗΠΑ σε διεθνή κρίση

Αν υπάρχει ένα κυρίαρχο μάθημα από τις αμερικανικές εξωτερικές υποθέσεις του περασμένου αιώνα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ότι η προσπάθεια εκδίωξης ακόμη και του πιο αξιοθρήνητου καθεστώτος μπορεί να χειροτερέψει τα πράγματα
THE LIFO TEAM