Βιέννη: Ακυρώθηκαν και οι τρεις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ μετά τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης

Βιέννη: Ακυρώθηκαν και οι τρεις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ μετά τον σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης Facebook Twitter
Τέιλορ Σουίφτ/ Φωτ.: EPA
0

Το βράδυ της Τετάρτης, οι αυστριακές αρχές πήραν την απόφαση να ακυρώσουν τις τρεις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη που θα διεξάγονταν την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, για λόγους ασφαλείας. 

Όλα ξεκίνησαν όταν συνελήφθησαν δύο άτομα τα οποία φέρεται να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε κάποια από τις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ. Οι αρχές, αν και αρχικά ενημέρωναν το κοινό ότι θα εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας, εν τέλει ανακοίνωσαν ότι οι συναυλίες δεν θα πραγματοποιηθούν. 

Ένας 19χρονος, ο οποίος είχε ορκιστεί πίστη στο ISIS «τις τελευταίες εβδομάδες», συνελήφθη σήμερα, όπως  ανέφερε ο επικεφαλής ασφαλείας της Αυστρίας, Franz Ruf, σε συνέντευξη Τύπου. Ένα δεύτερο άτομο, το οποίο φέρεται να είχε επαφές με τον ύποπτο, συνελήφθη επίσης. 

Στην ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρεται πως «λόγω επιβεβαίωσης από κυβερνητικούς αξιωματούχους για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση στο Στάδιο Ernst Happel, δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να ακυρώσουμε τις τρεις προγραμματισμένες συναυλίες για την ασφάλεια όλων».

Τον Νοέμβριο του 2020, ένας καταδικασμένος υποστηρικτής του ISIS πραγματοποίησε ένοπλη επίθεση στο κέντρο της Βιέννης, σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας 23 άλλους πριν η αστυνομία τον σκοτώσει. Αυτή ήταν η πρώτη θανατηφόρα τζιχαντιστική επίθεση στη χώρα.

Με πληροφορίες από BBC


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM