Βιβλίο επεστράφη με 110 χρόνια καθυστέρηση σε βιβλιοθήκη

Βιβλίο επεστράφη με 110 χρόνια καθυστέρηση σε βιβλιοθήκη Facebook Twitter
0

Χρειάστηκε να περάσουν 110 χρόνια, αλλά τελικά ένα βιβλίο επέστρεψε στη βιβλιοθήκη του Boise, στο Αϊντάχο, από την οποία το είχε δανειστεί κάποιος. 

Ο δανεισμός του «New Chronicles of Rebecca» έγινε το 1910 και υποτίθεται ότι έπρεπε να επιστραφεί στη δημόσια βιβλιοθήκη του Boise το 1911. 

Τον προηγούμενο μήνα το βιβλίο κατέληξε σε άλλη βιβλιοθήκη, σε προάστιο του Boise. Όταν οι εργαζόμενοι εκεί είδαν το αυτοκόλλητο της Boise Carnegie Library, το έστειλαν εκεί που ανήκε. 

Παρότι είχε περάσει πάνω από ένας αιώνας, το βιβλίο ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. «Όλες οι σελίδες είναι πραγματικά καλά διατηρημένες και οι εικόνες είναι καθαρές. Πρέπει να είχε κρατηθεί σε σημείο που βοήθησε να μην φθαρεί», δήλωσε η εκπρόσωπος της βιβλιοθήκης, Λίντσεϊ Ντρίμπεργκεν. 

Σύμφωνα με το Amazon, πρόκειται για παιδικό βιβλίο που εκδόθηκε το 1907 και αποτελούσε τη συνέχεια του «Rebecca of Sunnybrook Farm». Πλέον δεν κυκλοφορεί και έτσι τοποθετήθηκε σε αίθουσα της βιβλιοθήκης μαζί με άλλα ιστορικά βιβλία. 

Στο εσωτερικό του εξώφυλλου υπήρχε σημείωμα που ανέφερε ότι επιβάλλεται πρόστιμο δύο σεντς για κάθε ημέρα καθυστέρησης επιστροφής του βιβλίου. Βέβαια, η βιβλιοθήκη εγκατέλειψε το 2019 αυτή την πρακτική. Αν όμως ίσχυε ακόμη, το πρόστιμο θα ήταν 803 δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς του προσωπικού της βιβλιοθήκης. 

Εξάλλου, παραμένει μυστήριο το ποιος το δανείστηκε, καθώς δεν είναι διαθέσιμο το συγκεκριμένο αρχείο. «Δεν θα μπείτε σε μπελάδες, προφανώς, αλλά αν ξέρετε κάτι για αυτό το βιβλίο, ενημερώστε μας», ήταν το μήνυμα της Ντρίμπεργκεν. 

Με πληροφορίες από CNN 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM