ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Βγάζει $400.000 ετησίως και έχει τρία ακίνητα: «5 πράγματα για τα οποία αρνούμαι να ξοδέψω χρήματα»

Βγάζει $400.000 ετησίως και έχει τρία ακίνητα: «5 πράγματα που αρνούμαι να ξοδέψω χρήματα» Facebook Twitter
0

Το 2018, η Alexandra Fasulo πήρε τον πρώτo της εξαψήφιο μισθό ως freelance κειμενογράφος στο Fiverr, κερδίζοντας σχεδόν 300.000 δολάρια για να γράφει σε blogs, δελτία τύπου και περιεχόμενο ιστοσελίδων.

Σήμερα, στα 29, διαθέτει έξι πηγές εσόδων -από τη συγγραφή κειμένων, τις χορηγίες, τις πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων, τις πωλήσεις μαθημάτων, κέρδη από διαφημίσεις και έσοδα συνεργατών. Ταυτόχρονα είναι παρουσιάστρια του podcast Freelance Fairytales, μια εκπομπή για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Πέρυσι, το καθαρό της εισόδημα ανήλθε σε λίγο παραπάνω από 400.000 δολάρια.

«Ξέρω ότι δεν γίνεται να ποντάρω στο να βγάζω τόσα πολλά χρήματα για πάντα. Οπότε, αν και μερικές φορές ξοδεύω ασύστολα για φαγητό, διασκέδαση και ταξίδια, κατά τα άλλα αποταμιεύω και επενδύω για να αυξήσω την περιουσία μου. Διαθέτω επίσης τρία ακίνητα στην Φλόριντα, που συνολικά αξίζουν κοντά στα 1,2 εκατ. δολάρια», λέει στο CNBC. 

Ωστόσο προσθέτει πως για να κάνει τη ζωή των ονείρων της και να εξοικονομεί τα περισσότερα από αυτά που βγάζει, υπάρχουν πέντε πράγματα στα οποία αρνείται κατηγορηματικά να ξοδέψει χρήματα:

1. Επώνυμα ρούχα και ακριβές τσάντες


«Ψωνίζω από μαγαζιά όπως τα Buffalo Exchange και Pavement. Αντί να αγοράζω καινούργια επώνυμα ρούχα ή τσάντες χιλιάδων δολαρίων κάθε φορά, ξοδεύω πολύ λιγότερα χρήματα», εξηγεί.

«Ο κανόνας μου είναι να μην ξοδεύω περισσότερα από 2.500 δολάρια το χρόνο σε ψώνια. Όχι μόνο εξοικονομώ χρήματα με αυτόν τον τρόπο, αλλά βοηθάω και το περιβάλλον δωρίζοντας όλα τα αχρησιμοποίητα ρούχα μου στην Goodwill», λέει.

2. Πτήσεις χωρίς έκπτωση


Η πιστωτική κάρτα της συγκεντρώνει ταξιδιωτικούς πόντους κάθε φορά που ξοδεύει χρήματα σε φαγητό και ταξίδια, και δεδομένου ότι ξοδεύει περισσότερα σε αυτές τις δύο κατηγορίες, η κάρτα της καλύπτει σχεδόν πάντα τις πτήσεις και τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

3. Ενοίκιο


Η Alexandra Fasulo εξηγεί επίσης πως προτιμά να μένει σε δικό της ακίνητο παρά να ξοδεύει χρήματα για ενοίκιο.

«Αγόρασα το πρώτο μου ακίνητο, στο οποίο μένω αυτήν τη στιγμή, τον Μάρτιο του 2021 – στη συνέχεια, αγόρασα ένα επενδυτικό ακίνητο στο Μαϊάμι τον Οκτώβριο του 2021 και ένα άλλο τον Μάρτιο του 2022 τα οποία αυτή τη στιγμή ενοικιάζω και έτσι πληρώνω τα στεγαστικά δάνεια και άλλα έξοδα», αναφέρει.

«Στο σπίτι που μένω τώρα, το ποσό που πληρώνω για το στεγαστικό μου δάνειο είναι, σε ορισμένες περιπτώσεις, μικρότερο από αυτό που θα πλήρωνα για να ενοικιάσω το ίδιο σπίτι», προσθέτει.

4. Ποτά μετά τις 8 μ.μ.


«Είμαι πρωινός τύπος, οπότε το happy hour λειτουργεί τέλεια με το πρόγραμμά μου. Ψάχνω πάντα προσφορές σε τοπικά εστιατόρια και μπαρ, ειδικά όταν ταξιδεύω», σημειώνει η 28χρονη. «Έτσι το κόστος μπορεί να μειωθεί στο 1/3 συγκριτικά με το αν δειπνούσα στις 8 μ.μ.».

4. Ταξί για αποστάσεις μικρότερες των 5 χλμ.


«Εάν ένας προορισμός βρίσκεται σε απόσταση 5χλμ., θα περπατήσω μέχρι εκεί για άσκηση αλλά και εξοικονόμηση χρημάτων. Όταν ταξιδεύω, αυτός ο κανόνας μου επιτρέπει να εξερευνώ ολόκληρες πόλεις και να μην ξεφεύγω από τον προϋπολογισμό», δηλώνει.

«Προσπαθώ να κάνω τουλάχιστον 12.000 βήματα την ημέρα, ακόμη και όταν είμαι σπίτι στη Νοτιοδυτική Φλόριντα, οπότε προγραμματίζω τις μέρες μου ώστε να μπορώ να μετακινούμαι περπατώντας. Ελέγχω επίσης τον χάρτη εκ των προτέρων για να βεβαιωθώ ότι υπάρχουν πεζοδρόμια», συνεχίζει.

Περπατώντας η Alexandra Fasulo εξοικονομεί περισσότερα από 300 δολάρια το μήνα, όταν ταξιδεύει χωρίς το Jeep Wrangler της. 

Διεθνή
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ