ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Βενεζουέλα: Περνώντας από την κόλαση για έναν τίτλο ομορφιάς

Βενεζουέλα: Περνώντας από την κόλαση για έναν τίτλο ομορφιάς Facebook Twitter
Ράψιμο πλαστικού πλέγματος στη γλώσσα
9

Στη Βενεζουέλα, χώρα με μακρά παράδοση σε βραβεία ομορφιάς όπως τα Miss World και Miss Universe, μικρά κορίτσια φτάνουν στα άκρα προκειμένου να φτάσουν το ιδανικό πρότυπο ομορφιάς, σύμφωνα με έρευνα της Daily Mail. 


Ήδη από την ηλικία των 12 ετών, τα κορίτσια ξεκινούν τις πλαστικές επεμβάσεις και τις προσπάθειες να γίνουν μία μέρα βασίλισσες ομορφιάς. Οι μέθοδοι που ακολουθούν περιλαμβάνουν και ακραίους τρόπους να χάσουν βάρος, όπως το να κόψουν μέρος του εντέρου τους, ώστε το φαγητό να περνάει από τον οργανισμό τους χωρίς να χωνεύεται. Κάποιες κοπέλες φτάνουν στο σημείο να ράψουν στη γλώσσα τους ένα πλαστικό πλέγμα, που κάνει το μάσημα της τροφής ιδιαίτερα επίπονο ή φορούν γύψινα καλούπια, τα οποία σμικρύνουν τη μέση τους.

Βενεζουέλα: Περνώντας από την κόλαση για έναν τίτλο ομορφιάς Facebook Twitter
Βενεζουέλα: Περνώντας από την κόλαση για έναν τίτλο ομορφιάς Facebook Twitter
Mariana Jimenez, Miss Venezuela 2014


Στην πλειοψηφία τους, οι επεμβάσεις αυτές ενθαρρύνονται από τις λεγόμενες «Ακαδημίες Ομορφιάς», ειδικά σχολεία για μελλοντικές βασίλισσες ομορφιάς. Τα μαθήματα παρακολουθούν εκατοντάδες κορίτσια της χώρας, ορισμένα από τα οποία ξεκινούν από τεσσάρων ετών. Οι γονείς βλέπουν τις ακαδημίες αυτές, και τις επιτυχίες που υπόσχονται στις κόρες τους, σαν μία οικονομική διέξοδο. Κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να χρηματοδοτήσουν τις «σπουδές» και τις υπερβολικά ακριβές επεμβάσεις που ακολουθούν, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με μεγάλα χρέη.


Με τον τίτλο «Miss Factories», τα σχολεία εκπαιδεύουν τα κορίτσια στον βηματισμό της πασαρέλας, το περπάτημα σε τακούνια, τους μαθαίνουν τρόπους και λεξιλόγιο και τους δίνουν συμβουλές για το πώς να φτάσουν τις ιδανικές αναλογίες 90 – 60 – 60.

Βενεζουέλα: Περνώντας από την κόλαση για έναν τίτλο ομορφιάς Facebook Twitter
Dayana Mendonza, Miss Venezuela 2007
Βενεζουέλα: Περνώντας από την κόλαση για έναν τίτλο ομορφιάς Facebook Twitter
Τα μαθήματα παρακολουθούν εκατοντάδες κορίτσια της χώρας, ορισμένα από τα οποία ξεκινούν από τεσσάρων ετών
Βενεζουέλα: Περνώντας από την κόλαση για έναν τίτλο ομορφιάς Facebook Twitter
Κάθε χρόνο δεκάδες κορίτσια πεθαίνουν στη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια πλαστικών επεμβάσεων


Κάθε χρόνο δεκάδες κορίτσια πεθαίνουν στη Βενεζουέλα κατά τη διάρκεια πλαστικών επεμβάσεων. Πρόσφατα ξεκίνησε στη χώρα μία νέα καμπάνια, με στόχο να διδάξει στα νέα κορίτσια τους κινδύνους που εγκυμονούν οι ενέσεις υγρής σιλικόνης στα οπίσθια πριν την ηλικία των 12 ετών. Η εκστρατεία είχε τίτλο «NO to Biopolymers, YES to Life foundation» και διοργανώθηκε από την Mary Perdomo, η οποία αργότερα πέθανε από ενέσεις στην περιοχή των γλουτών, που είχε κάνει τέσσερα χρόνια πριν.

Βενεζουέλα: Περνώντας από την κόλαση για έναν τίτλο ομορφιάς Facebook Twitter
Οι μέθοδοι που ακολουθούν περιλαμβάνουν και ακραίους τρόπους να χάσουν βάρος
Βενεζουέλα: Περνώντας από την κόλαση για έναν τίτλο ομορφιάς Facebook Twitter
Το όνειρο των περισσότερων κοριτσιών είναι να τις προσέξουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού «Quinta Miss Venezuela»


Το όνειρο των περισσότερων κοριτσιών είναι να τις προσέξουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού «Quinta Miss Venezuela». Στην ουσία πρόκειται για ένα boot-camp, με 500 συνολικά διαγωνιζόμενες, από το οποίο προκύπτουν οι 60 που θα διεκδικήσουν τον εθνικό τίτλο ομορφιάς. Η ανταμοιβή για την κοπέλα που θα καταφέρει να σκαρφαλώσει στην κορυφή είναι τεράστια.

Βενεζουέλα: Περνώντας από την κόλαση για έναν τίτλο ομορφιάς Facebook Twitter
Με τον τίτλο «Miss Factories», τα σχολεία εκπαιδεύουν τα κορίτσια στον βηματισμό της πασαρέλας και το περπάτημα σε τακούνια
9

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Εγω σαν φεμινιστρια τι να κανω γι'αυτο; Αυτο θελουν , να ειναι θυματα του μισογυνισμου .Ο καθενας μονος του πρεπει να υψωσει το αναστημα του.Αν καταλαβουν πως εχουν προβλημα κι οτι αυτο δεν ειναι φυσιολογικο θα εχουν την στηριξη ολων των φεμινιστριων απο ολον τον κοσμο , το θεμα ειναι να το καταλαβουν.
Το ζήτημα της ομορφιάς δεν είναι ναρκισσισμός και αποδοχή του μισογυνισμού στην Βραζιλία ειδικά. Eίναι εισητήριο για μια ζωή έξω από τις φαβέλες. Η ομορφιά εκεί (η ακριβοπληρωμένη ομορφιά, που αποκτάται με την ανθρώπινη παρέμβαση και το μιξάρισμα των φυλών) είναι νόμισμα, εξουσία, κοινωνικό στάτους. Το βιώνουν δε και οι άντρες και το εξαργυρώνουν ανάλογα. (Κατά μια έννοια αυτό πράγματι αποτελεί ένα φεμινιστικό ζήτημα).Παράλληλη η αντίληψη των απω-ασιατικών πολιτισμών περί κοινωνικoύ στάτους των πιο ανοιχτόχρωων δερμάτων ανάμεσά τους (εννοώ στην ίδια φυλή και έθνος). Είναι ζήτημα σημειολογικό.
@andersfarbig Κατω απ το κρεβάτι.@Marta Τελευταία είχε γίνει πολυς ντόρος με το βίντεο με την κοπέλα που περπατάει στους δρόμους της ΝΥ και δέχεται αβέρτα sexual harassment καθώς και με το περιστατικό με τον Matt Taylor της ESA που "τόλμησε" και φόρεσε το politically incorrect/sexually offending πουκάμισο. Αντί λοιπόν να αναλώνεται σε αυτά το φεμινιστικό κίνημα, δεν θα έπρεπε να δίνει βαρύτητα στην ευαισθητοποίηση σε τέτοια πιο ουσιώδη ζητήματα;Λες επίσης: "Αν καταλαβουν πως εχουν προβλημα κι οτι αυτο δεν ειναι φυσιολογικο θα εχουν την στηριξη ολων των φεμινιστριων απο ολον τον κοσμο , το θεμα ειναι να το καταλαβουν."Και ποιός είναι ρόλος του κινήματος τότε αν δεν βοηθήσει πρωτίστως τις παθούσες; Αν το καταλάβουν μόνες τους προφανώς και δεν έχουν το κίνημα ανάγκη.Σαν να μου λες, άμα οι τοξικομανείς κόψουν τα ναρκωτικά τότε να βοηθήσει η απεξάρτηση. Αν δεν τους δείξει κάποιος τι είναι σωστό και ποιά είναι η θέση τους στην κοινωνία, τότε ποιός ο ρόλος; Γι αυτό ενοχλούμαι με το πως διαμορφώνεται το φεμινιστικό κίνημα, γιατί αναλώνεται στην εξάντληση του political correctness εκεί που το παίρνει, δηλαδή στις προχωρημένες κοινωνίες και δεν συνεισφέρει ουσιαστικά εκεί ακριβώς που οι γυναίκες καταπιέζονται (μέση ανατολή, ασία, λατινική αμερική κλπ)