Βενετία: Πλημμύρισε από σπάνια καλοκαιρινή παλίρροια – Δεν ενεργοποιήθηκε το τεχνητό φράγμα (βίντεο)

Βενετία: Πλημμύρισε από σπάνια καλοκαιρινή παλίρροια – Δεν ενεργοποιήθηκε το τεχνητό φράγμα (βίντεο) Facebook Twitter
0

Αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές για την εποχή φαινόμενο βρέθηκαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στη Βενετία, όταν πλημμύρισε η πασίγνωστη πλατεία του Αγίου Μάρκου.

Το φαινόμενο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, με τη στάθμη του νερού να φτάνει ακόμα και το ένα μέτρο.

Όπως μεταδίδει το euronews, στη Βενετία, την πόλη των καναλιών, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο της παλίρροιας μεταξύ του Φθινοπώρου και της Άνοιξης. Αντιθέτως, είναι αρκετά σπάνιο τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, υπάρχει μία εξήγηση πίσω από τις εικόνες του Σαββάτου που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Η Βενετία έχει εγκαταστήσει ένα αντιπλημμυρικό φράγμα. Το MOSE, το οποίο μετά από μεγάλη καθυστέρηση χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το Φθινόπωρο του 2020. Το φράγμα προσφέρει τη δυνατότητα στη Βενετία να προστατεύεται από μεγάλες πλημμύρες. Ωστόσο, το φράγμα το βράδυ του Σαββάτου δεν ενεργοποιήθηκε.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το σύστημα λειτουργεί με κινητές πύλες που μπορούν να απομονώσουν τη Βενετία από την Αδριατική θάλασσα όταν εμφανίζονται οι παλίρροιες. Ωστόσο, το MOSE έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί όταν η στάθμη του νερού από τις παλίρροιες ξεπερνά τα 110 εκατοστά. Κάτι το οποίο δεν συνέβη το Σάββατο.

Με πληροφορίες από Euronews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ αμφισβητεί την ιθαγένεια του Μαμντάνι και απειλεί να τον συλλάβει

Διεθνή / Νέα επίθεση Τραμπ σε Μαμντάνι: Αμφισβητεί την ιθαγένεια του και απειλεί να τον συλλάβει

Ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, πολιτογραφημένος πολίτης των ΗΠΑ, ήταν «παράνομα εδώ», στην προσπάθεια να προωθήσει ψευδείς θεωρίες συνωμοσίας για πολιτικούς αντιπάλους
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Διεθνή / Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν από τον Οζγκιούρ Οζέλ στη συγκέντρωση του κόμματος του μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM