Το Βέλγιο θα δώσει χάπια ιωδίου σε όλους τους κατοίκους για την περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος

Το Βέλγιο θα δώσει χάπια ιωδίου σε όλους τους κατοίκους για την περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος Facebook Twitter
0

Με χάπια ιωδίου σκοπεύει να εφοδιάσει το Βέλγιο και τους 11 εκατομμύρια κατοίκους του προκειμένου να προστατευθούν από τη ραδιενέργεια σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος. Το ιώδιο βοηθά στη μείωση της ακτινοβολίας που συσσωρεύεται στον θυρεοειδή αδένα.

Στο παρελθόν η χώρα έδινε τα συγκεκριμένα χάπια μόνο σε πολίτες που ζούσαν κοντά στους επτά πυρηνικούς αντιδραστήρες στις τοποθεσίες Doel, Tihange και Mol. "Πριν, τα χάπια ιωδίου δίνονταν μόνο σε όσους ζούσαν σε περίμετρο 20 χιλιομέτρων" δήλωσε η υπουργός Υγείας του Βελγίου Maggie De Block, σύμφωνα με το BBC. "Τώρα θα λάβουμε μέτρα για ανθρώπους που ζουν μέχρι και 100 χιλιόμετρα μακριά. Θα παρέχουμε χάπια σε ολόκληρη τη χώρα" σημείωσε.

Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, η κυβέρνηση υποστηρίζει πως τα νέα μέτρα λαμβάνουν υπόψη και αντιδραστήρες σε γειτονικές χώρες του Βελγίου. Η υπουργός Υγείας έσπευσε να διαβεβαιώσει πως τα προληπτικά μέτρα δεν θα πρέπει να εγείρουν ανησυχία στους κατοίκους. Μετά το πυρηνικό ατύχημα στου Φουκουσίμα της Ιαπωνίας το 2011 "κάθε χώρα έχει ανανεώσει τα σχέδιά της σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος", εξήγησε, μιλώντας στην βελγική τηλεόραση.

Σε κάθε περίπτωση, το Βέλγιο ανησυχεί έντονα για το ενδεχόμενο οι πυρηνικοί σταθμοί να γίνουν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης αλλά και για την ίδια τη φύση τους, καθώς πολλοί από αυτούς είναι πάρα πολύ παλιοί. 

 

Να σημειωθεί ωστόσο πως νωρίτερα αυτόν το μήνα, το Βέλγιο απέρριψε αίτημα της Γερμανίας να κλείσει προσωρινά δύο από τους παλιότερους αντιδραστήρες της χώρας, λόγω ελαττωμάτων στους σωλήνες πίεσης. 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ