Βέλγιο: Συναγερμός στις Βρυξέλλες για όχημα με φιάλες υγραερίου- Εκκενώθηκε συνοικία του κέντρου

Βέλγιο: Συναγερμός στις Βρυξέλλες για όχημα με φιάλες υγραερίου- Εκκενώθηκε συνοικία του κέντρου Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου (Aris Oikonomou / SOOC)
0


Η βελγική αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση σε μια συνοικία στο κέντρο των Βρυξελλών σήμερα, εκκένωσε την περιοχή, την ώρα που στελέχη των μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών πραγματοποίησαν έλεγχο σε ένα όχημα που μετέφερε φιάλες υγραερίου, είπε σε τοπικά ΜΜΕ μια εκπρόσωπος τύπου.


Δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που βρέθηκε στο σημείο άκουσε μια μικρή έκρηξη, περίπου μια ώρα αφότου οι αρχές ειδοποιήθηκαν για το συμβάν. Δεν έχει καταστεί σαφές εάν οφείλεται σε ελεγχόμενη έκρηξη στην οποία προχώρησαν οι δυνάμεις ασφαλείας.


Οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα όχημα που παραβίασε αρκετούς κόκκινους φωτεινούς σηματοδότες, διευκρίνισε η εκπρόσωπος τύπου της τοπικής αστυνομίας. Όταν ήλεγξαν το αυτοκίνητο, είδαν τις φιάλες υγραερίου και κάλεσαν τους πυροτεχνουργούς. Το τηλεοπτικό δίκτυο RTL μετέδωσε ότι βρέθηκαν τρία δοχεία.


Επιπλέον το τηλεοπτικό δίκτυο RTBF μετέδωσε ότι ο δήμαρχος της περιοχής δήλωσε ότι το όνομα του συλληφθέντα οδηγού του αυτοκινήτου βρίσκεται σε κατάλογο προσώπων που θεωρούνται ύποπτα για διασυνδέσεις με ριζοσπαστικές οργανώσεις. Όταν εκείνος αρνήθηκε να ανοίξει το πορτ μπαγκάζ, οι αστυνομικοί τον ανάγκασαν να το κάνει και βρήκαν τα δοχεία.


Από την πλευρά της η αρχή μεταφορών της πόλης έκανε γνωστό ότι έκλεισε σταθμός του μετρό που βρίσκεται κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Gare du Midi.


Η βελγική πρωτεύουσα παραμένει σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού σχεδόν έναν χρόνο μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο αεροδρόμιο και σε ένα σταθμό του μετρό την 22α Μαρτίου του 2016, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 32 άνθρωποι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Διεθνή / Το χωριό Σεργκέλε στην καρδιά του Ιρακινού Κουρδιστάν αντιμέτωπο με τους Τούρκους στρατιώτες

Eπέκταση των τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιρακινό Κουρδιστάν και οι συνέπειες - Η ζώνη απαγόρευσης, οι αεροπορικές επιθέσεις και οι ανθρώπινες τραγωδίες
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Διεθνή / Το Ισραήλ «προστάτης» των Δρούζων στη Συρία: Επίθεση εναντίον ανταρτών που ετοίμαζαν χτύπημα

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε ομάδα που ετοιμαζόταν να επιτεθεί σε κοινότητα Δρούζων κοντά στη Δαμασκό, μετά από αιματηρές συγκρούσεις στη νότια Συρία
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Διεθνή / Ουκρανία: Θα υπογράψουμε συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα ορυκτά στις επόμενες 24 ώρες

Ο Ουκρανός Πρωθυπουργός, Ντένις Σμίχαλ, σχολιάζει την αναθεωρημένη συμφωνία για τα ορυκτά με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δημιουργία κοινού επενδυτικού ταμείου και την ενίσχυση της αμερικανικής υποστήριξης για την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Διεθνή / Η κοκαΐνη πολιορκεί την Ευρώπη: Πώς το λιμάνι του Αμβούργου έγινε κέντρο διαφθοράς και διακίνησης

Ραγδαία αύξηση στις κατασχέσεις, διαφθορά σε αστυνομία και δικαιοσύνη, και καρτέλ ναρκωτικών που ελέγχουν το λιμάνι του Αμβούργου. Η Ευρώπη αντιμέτωπη με νέα μορφή οργανωμένου εγκλήματος
LIFO NEWSROOM