Βέλγιο: Ουρές στον βοτανικό κήπο για τον «Φαλλό του Τιτάνα»

Βέλγιο: Ουρές στον βοτανικό κήπο για τον «Φαλλό του Τιτάνα» Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Πλήθος κόσμου συρρέει αυτές τις μέρες στον βοτανικό κήπο Μέισε, βόρεια των Βρυξελλών, για να θαυμάσει ένα γιγάντιο λουλούδι, από τα πιο σπάνια και αρωματικά στον κόσμο, με την ονομασία «Φαλλός του Τιτάνα».

Ύψους δύο μέτρων, ο «Φαλλός του Τιτάνα» (η επιστημονική του ονομασία είναι Amorphophallus titanum και αποδίδεται στα ελληνικά και ως "άμορφος φαλλός") οφείλει το παρατσούκλι του στο φαλλικό σχήμα του. Είναι εγγενές στο τροπικό δάσος της Σουμάτρας της Ινδονησίας, όπου θεωρείται απειλούμενο είδος, εξαιτίας της αποψίλωσης των δασών.

Το άλλο χαρακτηριστικό του Amorphophallus titanum είναι η δυσοσμία του, που σε καμία περίπτωση δεν αποθαρρύνει τους επισκέπτες που έρχονται αποφασισμένοι να το θαυμάσουν από κοντά.. .προτού ανθοφορήσει ξανά μετά από...πολλά χρόνια.

Αλλιώς γνωστό με ένα άλλο παρατσούκλι, «λουλούδι πτώματος», ανθίζει μόνο για 72 ώρες το πολύ, και χρειάζεται κανείς να περιμένει τουλάχιστον τρία χρόνια, και μερικές φορές πολύ περισσότερο, πριν το δει ξανά ανθισμένο.

Αυτή η δυσοσμία, η οποία είναι παρόμοια με αυτήν των «σκουπιδιών που μένουν πολύ καιρό στον ήλιο», έχει σκοπό να προσελκύσει έντομα επικονίασης, που εξασφαλίζουν την αναπαραγωγή του, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μανόν Βαν Χόϊε, εκπρόσωπος του βοτανικού κήπου.

«Είναι υπέροχο, δεν ήξερα ότι ήταν τόσο μεγάλο», είπε η Καρίν Κουρί, μια από τους πολλούς ανθρώπους που ήρθαν ειδικά για να παρακολουθήσουν αυτή την ανθοφορία.

Η Μανόν Βαν Χόϊε θεωρεί πως αυτή η ανθοφορία είναι σαν «θαύμα». «Το σχήμα είναι αρχιτεκτονικό, λατρεύω το χρώμα και λατρεύω επίσης την ιστορία πίσω από αυτό, ότι είναι είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση και χρειάζεται να το προστατέψουμε. Ομολογώ ότι συγκινούμαι», κατέληξε η εκπρόσωπος του βοτανικού κήπου.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Διεθνή / Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Η Νέα Υόρκη αποκτά για πρώτη φορά ειδικό γραφείο για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με την Taylor Brown να γίνεται το πρώτο τρανς πρόσωπο που αναλαμβάνει την ηγεσία γραφείου ή υπηρεσίας του δήμου.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ, ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Από την ελπίδα στην απογοήτευση φαίνεται να περνά η στάση πολλών Ιρανών, καθώς ο πόλεμος και οι αεροπορικές επιδρομές εντείνουν την καταστροφή και την αβεβαιότητα στη χώρα τους
THE LIFO TEAM
ΕΚΡΗΞΗ, ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ, ΕΒΡΑΙΚΟ, ΣΧΟΛΕΙΟ

Διεθνή / Έκρηξη σε εβραϊκό σχολείο στο Άμστερνταμ - «Στοχευμένη επίθεση» καταγγέλλει η δήμαρχος

Οι ανησυχίες για πιθανές επιθέσεις κατά εβραϊκών κοινοτήτων διεθνώς έχουν ενταθεί λόγω των πρόσφατων επιχειρήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν και της αντίδρασης της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM