BBC: Γυναίκα δεν κατήγγειλε τον βιασμό της επειδή την αποθάρρυναν οι Αρχές

BBC: Γυναίκα δεν κατήγγειλε τον βιασμό της επειδή την αποθάρρυναν οι Αρχές Facebook Twitter
0

Μία παλαιότερη υπόθεση βιασμού Βρετανίδας τουρίστριας στην Κύπρο δημοσιεύει το BBC, με το θύμα να υποστηρίζει ότι οι αστυνομικές Αρχές της Σκωτίας την αποθάρρυναν να το καταγγείλει.

Ειδικότερα σύμφωνα με το BBC, Σκωτσέζος φέρεται να βίασε τη Βρετανίδα, κατά τη διάρκεια διακοπών στην Κύπρο πριν δύο χρόνια, ωστόσο η ίδια «αποθαρρύνθηκε» από τη αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό.

Όπως υποστηρίζει η Βρετανίδα, ο άνδρας από τη Σκωτία έριξε κάτι στο ποτό της κατά τη διάρκεια πάρτι και μετά τη βίασε ενώ ήταν αναίσθητη. 

 Η Βρετανίδα μιλώντας στο BBC, η ανέφερε ότι βιάστηκε έξω από το χώρο του πάρτι, περιγράφοντας ότι υπήρχαν διάφοροι άνδρες την παρενοχλούσαν και εντός. «Ήταν λες και οι άνδρες είχαν το δικαίωμα να αγγίζουν νεαρές γυναίκες» είπε, υποστηρίζοντας ακόμα πως «έτσι είναι η κουλτούρα εκεί».

Η ίδια, λέγοντας πως δεν αισθανόταν άνετα να καταγγείλει το συμβάν στην κυπριακή αστυνομία, ανέφερε πως η αστυνομία στην Σκωτία ήταν αποθαρρυντική στο να προχωρήσει τη διαδικασία.

Οι αστυνομικές Αρχές, όπως υποστήριξε, τη «συμβούλεψαν» να μην καταγγείλει τον βιασμό, καθώς θα ήταν δύσκολο να βρεθεί ο ένοχος και να ληφθούν περισσότερα μέτρα. 


Η καταγγελία αυτή, σημειώνει το BBC, έρχεται λίγες ημέρες μετά την επιβολή ποινής στην 19χρονη Βρετανίδα στην πολύκροτη υπόθεση του ομαδικού βιασμού από τους 12 Ισραηλινούς.

Με πληροφορίες από BBC / Philenews 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM