Βατικανό: Η ψήφος της Ιρλανδίας υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων είναι ‘ήττα της ανθρωπότητας’

Βατικανό: Η ψήφος της Ιρλανδίας υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων είναι ‘ήττα της ανθρωπότητας’ Facebook Twitter
7

Το δημοψήφισμα του προηγούμενου Σαββατοκύριακου στην Ιρλανδία το οποίο με μια πλειοψηφία της τάξης του 62% αποφάσισε να νομιμοποιήσει τον γάμο των ομοφυλοφίλων, φάνηκε πως δεν άφησε ασυγκίνητους τους εκπροσώπους της Καθολικής εκκλησίας.

Ο γενικός γραμματέας του Βατικανού, καρδινάλιος Pietro Parolin, μάλιστα, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει σκληρή γλώσσα όταν σχολίασε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας σε ένα συνέδριο στη Ρώμη, το βράδυ της Τρίτης. «Το αποτέλεσμα με λυπεί βαθύτατα. Η εκκλησία πρέπει να λάβει υπόψη της αυτό το γεγονός, με την έννοια ότι πρέπει να ενισχύσει την δέσμευσή της στo καθολικό δόγμα και την διάδοσή του. Πιστεύω ότι δεν είναι σωστό να μιλήσουμε για μια ήττα των Χριστιανικών αρχών αλλά για μια ήττα της ανθρωπότητας».

Η παραπάνω κριτική από τον κορυφαίο εκπρόσωπο του Βατικανού, που στην ιεραρχία βρίσκεται ακριβώς μετά τον ίδιο τον Πάπα, ήταν η πιο δριμεία που έχει ασκηθεί μέχρι σήμερα. Ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου, Diarmuid Martin, σε σχετικές δηλώσεις του στάθηκε πιο μετριοπαθής λέγοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι αν αυτό το δημοψήφισμα είναι μια κατάθεση των απόψεων των νέων ανθρώπων … τότε η εκκλησία πρέπει να επαναπροσδιορίσει την θέση της».

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σε αντιπαραβολή με τις συντηρητικές θέσεις της Καθολικής εκκλησίας, δείχνει το πόσο έχει μεγαλώσει το χάσμα μεταξύ της προοδευτικής νεολαίας μιας πάλαι ποτέ αυστηρά καθολικής χώρας, και της εκκλησίας η οποία υποστηρίζει μέχρι σήμερα ότι η ομοφυλοφιλία είναι αμάρτημα.

 

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα αρχεία για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Διεθνή / ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα αρχεία για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Οι 230.000 σελίδες των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες προέρχονται κυρίως από την έρευνα του FBI για τα ταξίδια στο εξωτερικό του φερόμενου ως δολοφόνου του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ή ακόμη την κατάθεση συγκρατουμένου του
LIFO NEWSROOM
SAFE: Η Βρετανία θα πληρώνει την ΕΕ για κάθε πώληση βρετανικών όπλων μέσω του νέου αμυντικού ταμείου

Διεθνή / SAFE: Η Βρετανία θα πληρώνει την ΕΕ για κάθε πώληση βρετανικών όπλων μέσω του νέου αμυντικού ταμείου

Η Βρετανία θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό αμυντικό ταμείο SAFE, αλλά θα πρέπει να πληρώνει ποσοστό στην ΕΕ για κάθε συμβόλαιο που κερδίζουν βρετανικές εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις στη Συρία μετά την πτώση Άσαντ – Παρέμβαση Ισραήλ και ΗΠΑ

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις στη Συρία μετά την πτώση Άσαντ – Παρέμβαση Ισραήλ και ΗΠΑ

Έξι μήνες μετά την ανατροπή του Άσαντ, η Συρία βυθίζεται ξανά στη βία - Οι συγκρούσεις μεταξύ Δρούζων και Βεδουίνων, η εμπλοκή Ισραήλ και οι νέες ισορροπίες υπό την ηγεσία του Αχμέτ αλ-Σαράα
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία καταργεί συμφωνία αγωγού πετρελαίου με το Ιράκ – Πώς μεταφράζεται αυτό για τις εξαγωγές

Διεθνή / Η Τουρκία καταργεί συμφωνία αγωγού πετρελαίου με το Ιράκ – Πώς μεταφράζεται αυτό για τις εξαγωγές

Η Τουρκία τερματίζει τη συμφωνία 52 ετών για τον αγωγό πετρελαίου με το Ιράκ - Η απόφαση συνδέεται με διεθνείς διενέξεις, αποζημιώσεις και το πάγωμα των ροών από το Κουρδιστάν
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εντοπίστηκε το ναυάγιο του βρετανικού πολεμικού πλοίου HMS Nottingham, 110 χρόνια μετά τη βύθισή του

Διεθνή / Εντοπίστηκε το ναυάγιο του βρετανικού πολεμικού πλοίου HMS Nottingham, 110 χρόνια μετά τη βύθισή του

Το HMS Nottingham χαρακτηρίζεται ως το καλύτερα διατηρημένο καταδρομικό τύπου Town που έχει εντοπιστεί παγκοσμίως, καθώς τα περισσότερα πλοία της κλάσης διαλύθηκαν τις δεκαετίες του 1920 και του 1940
LIFO NEWSROOM
Σατιρικό τραγούδι κατά του AfD διακόπτει live συνέντευξη της ακροδεξιάς Άλις Βάιντελ στη Γερμανία

Διεθνή / Σατιρικό τραγούδι κατά του AfD διακόπτει live συνέντευξη της ακροδεξιάς Άλις Βάιντελ στη Γερμανία

Διαδηλωτές κρατούσαν ομπρέλες και φορούσαν γιλέκα με αντικυβερνητικά συνθήματα, ενώ σε στιγμές η Βάιντελ φαινόταν να δυσκολεύεται να ακούσει τις ερωτήσεις
LIFO NEWSROOM
Η μπανάνα-έργο τέχνης αξίας 6 εκατ. καταναλώθηκε για άλλη μία φορά από επισκέπτη μουσείου

Διεθνή / Η μπανάνα-έργο τέχνης αξίας 6 εκατ. καταναλώθηκε για άλλη μία φορά από επισκέπτη μουσείου

Ο δημιουργός του έργου δήλωσε απογοητευμένος από το γεγονός ότι ο επισκέπτης εξέλαβε την ίδια την μπανάνα ως το έργο τέχνης, αντί να φάει τη φλούδα και την ταινία που τη συγκρατούσε
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Ήττα της ανθρωπότητας είναι το οτι ανεχόμαστε ακόμα τις κρετίνικες και μισάνθρωπες αντιλήψεις του απανταχού κλήρου. Ήττα της ανθρωπότητας είναι οτι οι λεγόμενοι straight έχουν λόγο για το άν θα παντρεύονται οι gays. Ήττα της ανθρωπότητας είναι το οτι η "θρησκεία της αγάπης" θεωρεί επίσημα τις γυναίκες second class humans.Σιχαμένοι.
...α με το μπαρδόν, εγώ πάλι νόμιζα ότι μία από τις "ήττες της ανθρωπότητας" είναι να εντάσεις μικρά παιδιά στους κόλπους σου και μετά να δημιουργείς ενήλικες με τραύματα θρησκευτικής και σεξουαλικής κακοποίησης....βεβαία ζητάμε μία συγνώμη (...όταν και αν) κι όλα νομίζουμε πως είναι μέλι-γάλα.
Και όχι μόνο δεν ζητάν συγνώμη αλλά αλλάζουν ονόματα στους παπάδες και τους στέλνουν σε άλλες ενορίες για να συνεχίσουν το - προφανώς - θεάρεστο έργο τους. ΓΓιατί στην τελική ό,τι και να κάνουν οι gay γίνεται μεταξύ συναινόντων ενηλίκων και αυτό ο πάπας το θεωρεί κάτι αντίστοιχο του Ολοκαυτώματος (αν και ούτε και με αυτό είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα). Όταν όμως οι παπάδες βιάζουν παιδάκια αρκεί μια εξομολόγηση, καναδυο πατερημα-αβεμαρίες και πάμε γιά άλλα!
Και φυσικά για να μη χάσει τη δημοτικότητά του ο Πάπας έβαλε άλλον να βγει ο κακός για να συνεχίσει να πουλάει στα πρόβατα παγκοσμίως το πρόσωπο του καλού που προωθεί. Ας τους πει κάποιος ότι τον γάμο δεν τον επινόησαν οι Χριστιανοί οπότε δε μπορούν να το θεωρούν κάτι δικό τους και να έχουν άποψη σε αυτό τι θα ψηφίσει και τι όχι ο καθένας, υπάρχει και ο πολιτικός γάμος.
Είναι το τελευταίο προπύργιο μίσους για την εκκλησια. Χανουν εναν πολύτιμο "εχθρό" αμαρτίας που κάνει την εκκλησία απαραίτητη κλπ εξάλλου η εκκλησία μισει την ελευθερία για αυτό και παντού συνεργαζεται στενά με τις κατα τοπους δικτατορίες ( και τη δική μας). Η αυτοδιάθεση του σωματός μας είναι κατ εξοχήν πράξη ελευθερίας. Χάνουν πρόβατα.