Βαρκελώνη: Άνδρας υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο πρόσωπο έπειτα από ομοφοβική επίθεση σε παραλία

Barcelona: Homophobic attacks spark outcry Facebook Twitter
pixabay
0

Μια ομάδα που προασπίζεται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Καταλονία έκρουσε σήμερα τον κώδωνα του κινδύνου για τις ολοένα και αυξανόμενες ομοφοβικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη.

Συγκεκριμένα, το Παρατηρητήριο κατά της Ομοφοβίας (OCH) κατήγγειλε ότι πέντε ομοφυλόφιλοι τραυματίστηκαν σε τρεις ξεχωριστές επιθέσεις. Στο πιο σοβαρό περιστατικό, ένας άντρας χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο έπειτα επίθεση που δέχτηκαν σε παραλία της Βαρκελώνης.

Η αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες αλλά δεν έχει πραγματοποιήσει συλλήψεις, μέχρι στιγμής.

Ο πρόεδρος του OCH, Eugeni Rodríguez, δήλωσε ότι η ομοφοβική επίθεση στην παραλία Somorrostro της Βαρκελώνης έγινε σε δύο ζευγάρια ομοφυλοφίλων. Τρεις άνδρες τους πλησίασαν και τους προσέβαλαν και στη συνέχεια τους επιτέθηκαν αφού έλεγξαν ότι δεν υπήρχαν αστυνομικοί στην περιοχή, δήλωσε ο κ. Rodríguez, σύμφωνα με το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE.

Το ένα από τα θύματα της επίθεσης υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση την Κυριακή. Ο Rodríguez χαρακτήρισε το περιστατικό «βάρβαρο» και είπε ότι ο αριθμός των ομοφοβικών επιθέσεων αυξάνεται. «Είναι μια σπείρα ακραίας βίας», δήλωσε.

«Είναι τρομερό που, μετά την πανδημία, βρισκόμαστε σε αυτήν την κατάσταση». Η ΜΚΟ OCH έχει καταγράψει 76 τέτοιες επιθέσεις στην Καταλονία μέχρι στιγμής φέτος.  Η υπουργός Ισότητας της Καταλονίας, Τάνια Βέρτζ, καταδίκασε τις επιθέσεις και έγραψε στο Twitter ότι η καταπολέμηση της ομοφοβίας είναι πρώτη προτεραιότητα για το υπουργείο της.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ