Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που παραιτούνται οι υπάλληλοι, και είναι «10 φορές πιο σημαντικός» από τον μισθό

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος λόγος που οι άνθρωποι παραιτούνται—και είναι 10 φορές πιο σημαντικός από τον μισθό Facebook Twitter
Pixabay / StartupStockPhotos
0

Εδώ και καιρό, ο κόσμος των επιχειρήσεων επικεντρώνεται σε αυτό που αποκαλείται «Great Resignation» (Η Μεγάλη Παραίτηση), με όλο και περισσότερους εργαζόμενους να παραιτούνται από τις εργασίες τους.

Φυσικό και επόμενο, να εστιάζουν σε αυτούς που βρήκαν μια καλύτερα αμειβομένη εργασία, καλύτερες συνθήκες και προνόμια. Μπορεί αρκετοί να υποθέτουν πως ο μισθός ήταν εκείνος που καθόρισε την απόφαση τους, ωστόσο, όπως προκύπτει από ανάλυση που δημοσιεύτηκε στο MIT Sloan Management Review, το τοξικό εργασιακό περιβάλλον είναι αυτό που τους έκανε να επιλέξουν την πόρτα της εξόδου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ερευνητές βρήκαν ότι η τοξική εργασιακή κουλτούρα είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που οδήγησε τους ανθρώπους να παραιτηθούν, όντας 10 φορές πιο σημαντικό από την πληρωμή.

Εκ των αναφορών, οι πιο συνηθισμένοι τρόποι με τους οποίους οι εργαζόμενοι περιέγραψαν την τοξική κουλτούρα στην εταιρεία τους ήταν μέσω της αποτυχίας να προωθήσουν τη διαφορετικότητα, την ισότητα και την ένταξη. Οι εργαζόμενοι βιώνουν έλλειψη σεβασμού, ανήθικη συμπεριφορά, έλλειψη ακεραιότητας, καταχρηστικούς μάνατζερ, ενώ κάνουν λόγο για ένα περιβάλλον όπου ένιωθαν ότι οι συνάδελφοι τους υπονόμευαν συνειδητά.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι τοξικοί παράγοντες στο χώρο εργασίας οδηγούν σε μια «πιο έντονη αντίδραση» - παραίτηση - περισσότερο από άλλα εργασιακά προβλήματα, εξηγεί ο επικεφαλής συγγραφέας και ανώτερος λέκτορας του MIT, Donald Sull. Τα σημάδια τοξικής κουλτούρας εργασίας κάνουν τους ανθρώπους να απομακρύνονται.

Οι βιομηχανίες με τα υψηλότερα ποσοστά φθοράς από την έρευνα είναι το λιανικό εμπόριο ενδυμάτων (19%), οι συμβουλές διαχείρισης (16%), το διαδίκτυο (14%), το εταιρικό λογισμικό (13%) και η σχέση μεταξύ φαστ φουντ, λιανικής, ερευνητικά νοσοκομεία, ξενοδοχεία και ψυχαγωγία (τα οποία όλα παρουσίασαν ποσοστά φθοράς 11%).

Με πληροφορίες CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ένα γουρούνι, ένα κουνέλι και πολλοί σκύλοι «ηρεμούν» τους αγχωμένους ταξιδιώτες

Διεθνή / Στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο ένα γουρούνι, ένα κουνέλι και πολλοί σκύλοι καθησυχάζουν τους αγχωμένους ταξιδιώτες

Το πρόγραμμα, γνωστό ως Wag Brigade, έκανε το ντεμπούτο του το 2013 και το αεροδρόμιο συνεργάστηκε με την Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης των Ζώων του Σαν Φρανσίσκο
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ