Αυτοπυρπολήθηκαν θιβετιανοί έφηβοι στην Κίνα

Αυτοπυρπολήθηκαν θιβετιανοί έφηβοι στην Κίνα Facebook Twitter
0

Δύο έφηβοι από το Θιβέτ έχασαν τη ζωή τους όταν αυτοπυρπολήθηκαν έξω από ένα μοναστήρι κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στην «τυραννία» της Κίνας όπως αναφέρει η Guardian.

Σημειώνεται ότι οι συνολικοί θάνατοι λόγω των αυτοπυρπολήσεων ανέρχονται στους 51 από το 2009, σύμφωνα με την οργάνωση «Free Tibet», η οποία είναι εγκατεστημένη στο Λονδίνο.

Οι δύο νεκροί είναι ο 18χρονος μοναχός Lobsang Kalsang και ο δεκαεφτάχρονος πρώην μοναχός, Damchoek, οι οποίοι υπέκυψαν στα τραύματά τους αργότερα σε νοσοκομείο της νοτιοδυτικής κινέζικης επαρχίας Sichuan.

Κατά το λεγόμενα των αυτοπτών μαρτύρων οι δύο έφηβοι φώναζαν συνθήματα κατά της κινέζικης κυβέρνησης, η οποία καταπατάει τα δικαιώματα των θιβετιανών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM