Αυτοί είναι οι δύο ύποπτοι για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες

Αυτοί είναι οι δύο ύποπτοι για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
0

Δύο άνδρες, οι Νατζίμ Λααχράουι και Μοχάμεντ Αμπρινί, θεωρούνται οι βασικότεροι ύποπτοι από τις βελγικές αρχές για τα σημερινά χτυπήματα.

Οι δύο άντρες οι οποίοι συνδέονται και με το χτύπημα στο Παρίσι παραμένουν ελεύθεροι μετά την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με μια θεωρία οι σημερινές επιθέσεις είναι πιθανό να πραγματοποιήθηκαν σαν πράξη εκδίκησης ή σαν απόπειρα αντιπερισπασμού προκειμένου να διαφύγουν.

Το Ισλαμικό κράτος φέρεται να αναλαμβάνει τις φονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες σύμφωνα με το πρακτορείο Amaq News Agency.

Tην ίδια ώρα, οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους θριαμβολογούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν.

"Το ΙΚ θα σας αναγκάσει να το ξανασκεφτείτε χιλιάδες φορές προτού ενθαρρυνθείτε να σκοτώσετε ξανά μουσουλμάνους και να ξέρετε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν τώρα ένα κράτος που τους υπερασπίζεται", γράφει ένας υποστηρικτής του ΙΚ στο Twitter.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ